torstai 8. elokuuta 2019

Mustikkapiirakkaan on marjat tiukassa!

Kuski alkaa toipua taudistaan ja uskalsi tänään jo hiljalleen ulkoilemaan. Käytännössä mustikoita noukkimaan. Ajoimme Porolaavulle ja lähdimme Tiaslaavua kohden tallustelemaan. Niin kuivaa on ollut, että tiukassa on löytää marjat mustikkapiirakkaan. Yöllä oli tosin satanut, mutta se ei enää tähän mustikkahätään auta.





Ilma oli raikas ja taisi tehdä kuskille hyvää muutaman tunnin luonnossa liikuskelu. Ainakin sitkeästi jaksoi marjoja saalistaa. Takapenkkiläisen niska, pää ja olka ilmoittivat, että väärä laji. Tehtäväksi jäi tiedustelu tai pikemminkin katselu ja marjojen osoittaminen kuskille kuin saaliskoira ikään.



Tulipahan muuten todistettua sekin, että muurahaiset todella ovat ahkeria työläisiä. Kaksi pienen pientä työmiestä (tai -naista) roudasi moninverroin itseänsä isompaa "tukkia" pesäänsä. Luonto on ihmeellinen. Oli melkoinen jännitysnäytelmä, kun toinen työnsi ja toinen veti yli viheliäisten esteiden: havunneulojen ja pikku kivien. Hitaasti ja varmasti homma eteni.


Tänään ei ole näkynyt takapihan pupua. Juuri kun pääsimme perille sen päivärutiineista! Ehkä senkin loma läheni loppuaan ja pupu loikki etelään. Porot sen sijaan taisivat olla menossa "yhdelle" Sport Bariin..


Huomenna lähdemme kotimatkalle muutamien treffien kautta: Kajaanissa ystävät, Iisalmessa takapenkkiläisen vanhemmat ja Kuopiossa takapenkkiläisen veli ja serkut - siinäpä välietappeja. Kotiin ajelemme lauantaina. Maanantaina sitten jo töihin. Loma on tuntunut mukavan pitkälle, kun on paljon puuhattu.


Ai niin! Tulihan sitä saalista pikkuisen tänäänkin. Muutamat kiisselit ja marjapiirakat on talven varalle turvattu.