keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Viileää vappua vietetään!

Vapun sää viileni, vaikka ulkona auringonpaisteessa näyttää todella lämpöisältä. No, tuulettomissa paikoissa aurinko jaksaa lämmittää, mutta tuulen viima viilentää vikkelään.

Pääsiäinen hurahti ja nyt vappukin. Työviikot ovat varsin katkonaisia ja päivät tuppaavat menemään vallan sekaisin. Huomenna kuitenkin töihin ja sitten tovin arki pyörii normaalisti. Pääsiäistiput ja puputkin järjestäytyivät vapun alta pois!


Osa kirsikkapuista kukkii jo somasti, joten kävimme katsastamassa Herttoniemen kirsikkapuiston kukintatilanteen.Vielä ei kovin runsasta kukintaa monessakaan puussa näkynyt. Kuitenkin sen verran, että 19.5. vietettävän perinteisen Hanami-juhlan aikaan saattaa kaunein kukinta oli kirkkaasti ohi jo.

Ennen kirsikkapuiden orastavaa loistoa poikkesimme Tikkurilan Vappu-markkinoille. Makkara maistui ja jätskiä päälle! Johan jaksoi taas.





Takapenkkiläisen tekemiset ovat edelleen suht´ rajoitettuja olkapääleikkauksen jälkimainigeissa, mutta nyt on jälleen kortisonia pistelty sinne ja tänne - jospa vähitellen pääsisi kevätpuuhiin. Muutaman orvokin sentään jo laitoimme terassille. Sinivuokot, valkovuokot, narsissit ja esikotkin kukkivat jo. Kieloja näyttäisi tänä vuonna myös nousevan kiitettävästi.



Kevättä päin porhalletaan - viileästä vapusta huolimatta. Luonnolle ja ilmalle pieni sade aiemmin teki todella hyvää. Pikkuisen lisää saisi vielä ropsauttaa!


HAUSKAA VAPPUA!