tiistai 21. heinäkuuta 2020

Pyhälle pyykin pesuun vaihtelevassa säässä

Inarin taivas hohti hetken kauniin sinisenä, kun aamulla heräilimme. Ilma on edelleen helteinen ja hautova, matkalla lämpömittarin lukemat pyörivät +25 asteen paikkeilla. Matkaa hidastivat poro-parat, joita paarmat tuntuvat kovasti kiusaavan. Siksipä ne hakeutuvat keskelle leveimpiä kulkuväyliä. 



Takaisin Pyhän mökillä olimme iltapäivällä ja ihan ensimmäiseksi kävimme lihapullalounaalla Cafe Loimussa. On muuten hienoa, että Loimussa on tajolla päivittäin lounas salaattipöytineen suht´ edulliseen hintaan. Lyö mennen tullen hotelli Inarin  ylihinnoitellun poronkäristyksen! Ja väkeä Loimussa riittää aina.

Mökille päästyämme oli pyykinpesun paikka, jotta saamme loppulomaksi puhdasta päälle. Saapas nähdä, millaiset pyykkinarut virittelemme huomenna autoon. Vaikuttaa siltä, että näin hautovalla ilmalla kuivaa pyykkiä ei ole viikattavaksi. Nyt illansuussa on tullut pikkuisia ripauksia taivaalta ja matkalla muutama kunnon kuuro. Vaikka mopolla olisi tosi kiva tehdä tämäkin reissu, pikkuisen on käynyt sääliksi niitä mopoilijoita, jotka ovat rankkakuuroissa taivaltaneet. No, onhan siitä kokemusta meilläkin! Kun tarpeeksi vettä piskoo, vesivana niskassa tietää vähitellen kaikkien vaatteiden kastumista...


Ennen saunaa lähdimme lähipoluille katsastamaan hilloja. Ja löytyihän niitä. Kuskin ansioksi menee hillan kerääminen. Takapenkkiläinen pakeni takaisin mökille, kun hyttyset alkoivat olla liian innokkaita. Emme ole usein olleet Pyhällä näin vehreän vihreän aikaan. Yleensä olemme tulleet joko ruskalomalle tai lumille laskettelemaan. On ollut kiva nähdä myös tämä Lapin vehreys. Takapihan pikkukuusikin vaikuttaa hyvinvoivalta ja on pikkuisen taas kasvanutkin!



Huomenna siirrymme pariksi yöksi Ouluun ja ilmeisesti varsin sateisia päiviä on tuloillaan. Tekemiset sävelletään ja sovelletaan sitten kelien mukaan.