sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Baijeri tarjoilee parastaan

Päivän puheenaihe: helle. Mitä helteellä tehdään? Kiivetään jalkapatikalla maisemia ihailemaan. Patikointimme tosin oli vain kevein varustein kipuamista kylän rinteitä pitkin Watzmann-vuorta ja maisemia ihailemaan. Kappelin portailla poseerasimme ja alas kylään tulimme Öljymäen kautta. Ja rappusia piisasi!











Jo aamupäivän ilmavirtaus kertoi, että hellettä on luvassa. Onneksi oli puhtaat raikkaat vaatteet, joissa hikoilla!

Berchtesgadenin linna ei ollut tänään auki, joten aamupäivän reippailun ja virkistävien drinksujen jälkeen otimme suunnaksi suolakaivoksen. Pitihän ne päivän jätskiannoksetkin tempaista massuun. Helle ja nestehukka ovat päteviä syitä drinksuille ja jäätelölle.



Kaivoksessa puksuttelimme pikku junilla pitkiä tunneleita pitkin luolien uumeniin. Kuuntelimme esitelmää kaivoksen historiasta ja aika monipuolisesti kierros olikin koostettu. Matkan varrella oli hissikyytiä ja jopa lipumista vettä pitkin.





Auringonpaiste ja lämpö ovat olleet aivan uskomatttomia tämän matkan aikana. Välillä vain naurattaa, että voiko näin hyvä tuuri ollakaan! Puissa ja pensaissa on kevään kaunein hento vihreä ja niityillä kukkivat pikku kukkaset. Joka paikassa mahtuu hyvin liikkumaan näin huhtikuun puolella.



Matkaseura on ollut mainiota - kaikilla hyvä mieli ja ihanat naapurit ovat ihastelleet Berchtesgadenia yhtä paljon kuin mekin joka ikinen kerta, kun täällä olemme käyneet. Huomenna lennämme kotiin, vaikka mieli tekisi jatkaa lomaa näissä upeissa vuoristomaisemissa.


Kuski joutui kiusaukseen. Majatalon isännän mopedi on talon pielessä parkissa. Missäs ne avaimet...?