sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Kesäisiä puuhia ja retkiä

Helle on hellinyt välillä tuskaisenkin lämpöisästi. Sään suosiman Lapin reissun jälkeen eivät kelit ole ainakaan kehnommat olleet. Liki kolmenkymmenen asteen lämpö hyydyttää innokkaimmankin lämpimän tykkääjän eli takapenkkiläisen. Silti paljon on keretty kokea jo tämän, kesän ensimmäisen, varsinaisen hellejakson aikana.

Mopoilemassa olemme käyneet mm. Espan lavalla, jossa luomakunnan komein Gebardi esiintyi. Ja ei-niin-yllätys ollut se, että "serkkulikka" syöksähti selän takaa tervehtimään. Harmillista, että juuri tuona iltana ilma oli koleahko ja tihkusateinen. Sinnikkäästi  me uskollisimmat ihailijat kannustimme bändiä. Keikan jälkeen piipahdimme vielä Kappeliin teelle ja kuinkas ollakaan, saimme ihan parasta seuraa, kun serkun lisäksi pöytäseurueeseen kuului kaksi Gerbardia ja myös heistä toisen vanhemmat. Hilpeä teehetki!



Ensin sadetta, sitten lämmintä. Siitäpä kukat tykkäävät. Kesäkukat on istutettu ja kukkaloistosta on päästy jo nauttimaan. Myös osa perennapenkkien kukkasista on jo täydessä väriloistossaan.




Ainoa pupu, joka on tervetullut meidän pihamaallemme. Pupuja nimittäin riittää. Juupelit useimmiten vain katkovat pensaiden ym. varret, mutta tuumaavatkin, ettei tämä lounas olekaan maukas. Ja eikös tuokin väijy tuota kukkasta...?


Sitkeä ja suuri alppiruusumme kukkii tänä kesänä erittäin komeasti.



Torstaina ilta-ajomme suuntautui Lauttasaareen. Kesän moporeissukaverit pitivät jätskin ja pienen iltakävelyn mittaisen tauon remonttihommista ja hakeuduimme meren rantaan fiilistelemään. Olipa muuten kaunis ilta ja upeat merimaisemat. Uikkuperhekin uiskenteli ohitsemme.







Kävelylenkille on silloin tällöin ehditty ja jaksettu lähteä. Luonto on nyt todella rehevä ja kaunis vehreys reunustaa lenkkipolkuja. Vaikuttaa siltä, että luonnonkukkiakin on tänä vuonna normaalia enemmän - ihan voikukkia myöten!




 Jou-jou!




Eilen lauantaina Suomessa vietettiin Avointen kylien päivää ja kävimme kurvailemassa pitkin Uudenmaan pitäjiä. Ajoimme ensin Pohjan kylätapahtumaan, jossa oli mm. vanhoja autoja ja mopoja näytillä. Paluumatkan varrella poikkesimme Fiskarsiin ja Mustion ruukkialueelle.

Lopuksi kävimme vielä syömässä Tuusulan Krapin alueella, ravintola Mankelissa. Tai no syömässä ja syömässä - ravintolassa mikään ei oikein mennyt putkeen, joten loppujen lopuksi kiireestä ja keittiön sähellyksestä harmistunut tarjoilija totesi, että hän tuo rahamme takaisin... Oikea päätös. Ikävää, koska paikka on niin kiva. Ehkä toisella kertaa sujuvampi ateriointi. Onneksi kylätapahtumassa sai makkaraa. Takapenkkiläistä kun on tankattava vähintään yhtä useasti kuin mopoa!





Juomista ei passaa unohtaa näillä keleillä. Senhän tietää suojelusnallekin - huh hellettä! :)