sunnuntai 4. elokuuta 2019

Rusinat reppuun ja patikoimaan

Pitkäksi venähtäneiden yöunien jälkeen pakkasimme kampanisut, rusinat ja pähkinät reppuun ja lähdimme Luoston suunnalle patikoimaan. Jätimme auton Rykimäkeron parkkipaikalle ja lähdimme kävelemään kohti Ametistikaivosta, jossa tankkasimme hieman piirakkaa ja muuta maistuvaa. Paikoin näytti siltä, että ruska-aika olisi jo tuloillaan.


Tarkoitus oli käydä hieman kokeilemassa, josko ylipäätään jaksamme patikoida, mutta kuinka ollakaan - kävi kuten ennenkin eli patikoimme viisi tuntia yhtä kyytiä. Etenimme tosin varsin verkkaisesti. Kuski keräsi mustikoita ja takapenkkiläinen etsi sopivia mustikkamättäitä. Muutamia hilla-aarteitakin sattui kohdalle.



Jos viikonloppuna oli väkeä kuin pipoa niin tänään ei tarvinnut ruuhkassa edetä. Näimme koko reitin aikana kolme vastaantulijaa ja kaksi ihmistä Kuukkelin  vuokratuvalla.



Pyhälampi jäi taakse ja Rykimäkurulla kaivoimme pähkinät ja rusinat esiin. Pussi pannahinen tippui maahan, joten jäi kuukkeleillekin hieman evästä. Huomasimme myös, että mitä väsyneempi olo, sitä hilpeämpi mieli. 




Palokärki tai ehkä tikka on jättänyt jälkeensä melkoisen siivon. Oli aka vaikuttava kaarnakasa paljaaksi hakatun männynrungon juurella.



Retken jälkeen kurvasimme suoraan Huttu-Uulaan syömään pihviä ja poronkäristystä. Nyt on takassa tuli ja sauna lämpenemässä. Saattaapi tulla pian uni...