tiistai 23. kesäkuuta 2015

Niepolomice-Krakova-Bratislava, 465 km

Puolan puolella kaikki hyvin, täydellinen hotelli, runsas aamiainen, idyllinen kylä, loistava palvelu, edulliset hinnat ja auringon paistetta.

Tämän aamun hotellinäkymä.
Aamiainen hienosti entisöidyn linnan pihalla.
Maisemat sen kuin komistuivat ja aikaakin oli olevinaan ruhtinaallisesti. Sää vaihteli paisteesta pieniin, kesäisiin kuuroihin. Kukkuloita, kumpuja, vuoria. Rehevää ja tiuhaa metsää, kumpuilevia peltoja eli upeita maisemia.

Jostakin syystä sekä Puolassa että Slovakiassa herätämme suurta uteliaisuutta. Liekö moottorin pärinä vai harvakseltaan näkyvät moottoripyörät syynä.

Slovakian puolella!
Matka eteni joutuisasti ja parkkeerasimme idyllisen ruokapaikan pihaan Dolni Kubin kylään. Hyvää oli ja tulevasta tietämättä - onneksi tankkasimme kunnolla.



Nimittäin sata kilometriä ennen Bratislavaa taivas repesi. Jos siis aiemmin tällä reissulla arvelimme kuivuuden vaivanneen näitä seutuja, ei vaivaa enää! Viimeiseen sataan kilometriin kului 2,5 h ja moottoritieltä oli pakko kurvata sivuteille. Tämä olikin ensimmäien päivä, kun valitsimme moottoritien. Hienosti sitä tovi päästiin posottelemaan. Jos sateelta ei paljon nähnytkään, sen verran kuitenkin, että paikalliset maajussit sadettivat peltojaan...

Hotelliin krjautuminen oli tehtävä viimeistään klo 21, joten puoli yhdeksän aikaan kurvasimme huoltamon pihaan soittaaksemme hotellin respaan. Booking-varauksessa hotellin numero oli väärä eikä englannin kielen taito tunnu olevan täällä kovin rautaista. Huoltamon täti nyökytteli kiltisti, kun pyysimme apua, mutta ei tainnut ymmärtää mitään.

ONNEKSI kassalle sattui nuori ystävällinen mies, joka tarjoutui auttamaan ja pelasti meidät pulasta. Hän etsi oikean numeron, soitti respaan ja kertoi pariskunnan olevan tulossa, mutta myöhässä. Hän antoi meille oikean puhelinnumeron ja opastikin vielä eteenpäin Kiitos hänelle!

Loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt unten maille ja kuskille jättimäinen kumarrus tämän päivän uroteosta.

Sadeasut ovat hyvät, mutta eivät nekään näköjään ihmeisiin pysty. Onneksi on iso hotellihuone. Mahtuu paidat ja pöksyt kuivumaan!

Ps. Helmille synttärionnea!