lauantai 25. kesäkuuta 2022

Kuningasperheen puutarhapoluilla ja Juutinrauman sillan tuulten tuiverruksessa

Parempi tänä vuonna kuin ei ollenkaan. Viime reissulla kolkuttelimme turhaan kuningasperheen kesäpalatsin porteilla. Linna on ollut Ruotsin kuninkaallisten kesänviettopaikka jo vuodesta 1906 lähtien ja siirtynyt perheen sisällä sukupolvelta toiselle. Linna sinällään ei ole mitenkään hirveän hulppea, mutta toki kaunis. Ruusuistutukset tuovat omalta osaltaan arvokkuutta ja millimetrin tarkasti  ajettu nurmikko kruunaa kokonaisuuden. Puutarha on varsin laaja ja pieniä suloisia levähdyspaikkoja valkoisine penkkeineen ja kukkaistutuksineen on siellä ja täällä. Pienen pieni vesiputous solisee ja eri alueille on omia teemojaan (englantilainen puutarha, kivipuisto, ruusutarha jne.)






Jännä  - ei ollut kuningasperhe paikalla, vaikka tämänkin tasoiset vieraat Suomen maalta kävivät kulmilla kiertelemässä. Ei näkynyt lippua salossa eikä muutenkaan merkkiäkään mistään juhannushulinoista. Ylipäätään missään ei juhannus ole näkynyt muuten kuin suljettuina liiketiloina. Ruotsalaiset taivat suunnata vielä enemmän mökkijuhannusten viettoon kuin suomalaiset konsanaan.




Sisäänkäyntirakennuksessa on pienehkö puoti, jossa myydään kaikenmoista paikkaan liittyvää oheistuotetta. Ja ihan oman pikku kruununkin sieltä olisi saanut. Väreissäkin on valinnanvaraa. Tänään on ollut helle, joten nautimme limut ja jätskit alueen kahvilan vehreällä pihalla.



Kuninkaallisen tuulahduksen jälkeen matka jatkui uuteen maahan ja Juutinrauman silta johdatti meidät Tanskaan. Ensin matka käy sillan korkeuksissa ja kun maata on näkyvissä pujahdetaan pitkään viileään tunneliin. Solliden-visiitti kestikin sen verran kauan, että ajoimme suoraan hotellille, huokaisimme hetken ja lähdimme ruokailemaan hotellin ravintolaan.





Päivän päätteeksi alkoi hieman tihuuttaa ja huomisellekin on luvattu pikkuista sadetta. Iltakävelyllä hotelliin saimme melkein astella sateenkaaren alta! Niin romanttista. :)


Kiitos muuten kommenteista kaikille, jotka laittoivat ennen reissulle lähtöä ihania viestejä sähköpostiin ja osa tänne blogikommentteihin. Erityisesti M&P, jotka itse asiassa aikanaan toivat tämän hurjan harrastuksen elämäämme!