keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Kauppareissu Kemijärvelle ja iltakävely Aittakuruun

Ajelimme tänään Kemijärvelle ruokavarastoja täydentämään. Tienvarsilla loistavat keltalehtiset koivut ja punaiset puolukanvarvut. Kemijärven raitilla on suht´ hiljaista kuten aina, mutta onneksi vielä peruspalvelut - kauppa, apteekki ja pankkiautomaatti - löytyvät.



Kauppareissulta takaisin tultuamme takapenkkiläinen vallan nukahti iltapäivänokosille. Sitä ei tapahdu usein! On mukavaa, kun ei tarvitse kelloa tuijotella - voi vaikka pistää pötkölleen keskellä päivää!

Alkuillasta lähdimme vielä happihyppelylle Aitakuruun päin. Ja onneksi lähdimme. Rakkakiviset rinteet tuovat vielä entistä hienommin esiin ruskan värit. Aittakurussa puiset portaat olivat huonossa kunnossa, joten tulimme pienen matkan takaisin päin ja nousimme toisia portaita ylöspäin. 






Aittakuru - luonnon muovaama amfiteatteri oli aivan hiljainen. Jylhät rakkakiviseinämät molemmin puolin pitkospuita ovat näyttävät. Yhden yhtä ihmistä ei tullut vastaan alkuillan patikointimme aikana. Se ei ainakaan haitannut!




Rauhallinen päivä alkaa kääntyä iltaa kohden. On syöty ja saunottu ja pian lasketaan pää tyynyyn. Eikä tähän luonnon kauneuteen kyllästy!


Mitäköhän uusi päivä huomenna tuokaan tullessaan...?