keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Lähes lämmintä jo

Lupaa, lupaa - lämmintä keliä ja melkein helteillä jo tovi hemmoteltiin. Kunnes taivas kasteli jälleen ja lämpö laski lähelle kymmentä astetta. Ootellaan, ootellaan. Kyllä se kesä sieltä ehtii, kun kolkutteleekin jo. 

Hieman kulttuuria on harrastettu. Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä pyörivä "Näytelmä joka menee pieleen" oli aivan hulvaton komediakokemus. Aivan aidosti sai nauraa vedet silmissä. Uskomaton rytmi ja ajoitus läpi koko tiukkatahtisen repliikkitykityksen! Kannatti käydä. Myös valokuvanäyttelyssä kävimme. Tällä kertaa Kämp Galleriassa sijaitsevassa Suomen Valokuvataiteen Museo K1:ssä, jossa oli esillä kokoelma valokuvaaja Duane Michalsin teoksista ja otoksista. Vuonna 1932 syntynyt valokuvaaja uurastaa edelleen työnsä parissa ja hän on erityisesti tunnettu kuuluisien näyttelijöiden, kirjailijoiden, muusikoiden ja taiteilijoiden muotokuvista. Itsenäisesti valokuvauksen opetellut Michals aloitti uransa mainosalalla muotikuvista.




Kämp Galleriassa olo on melkein kuin ulkomailla. On hieman erilaisia liikkeitä, ripaus glamouria ja designia. Lisäksi erityisen kaunis lasikatto. Kuskikin oli suorastaan silmät ympyräisinä! 


Takapenkkiläisen täyttäessä jo melkein pyöreitä ihanat serkut yllättivät, tottakai. Suloisia lahjoja ja lahjakortteja oli nyssykät pullollaan. Eikä laulultakaan vältytty! Olipa kiva nähdä pitkästä aikaa. Samalla oli hyvä syy tarkistaa serkkujen lahjoittaman rungollisen pallotuijan kunto. Tuija läpäisi tarkan kontrollin ja saa jatkaa kasvuaan. Hieman tuiman ja tärkeän oloinen tarkastaja hoiti tehtävänsä erittäin suurella ammattitaidolla...



Juhlapäivä osui maanantaille, joten serkkujen yllätysvisiitin jälkeen lähdimme synttäriajelulle ja kahvittelulle Torpanrantaan Munkkiniemeen ja sen jälkeen poikkesimme vielä katsomaan Roihuvuoren kirsikkapuiston näkymiä. Suuri osa kirsikankukkasista oli jo kukkinut, joten tulevan viikonlopun hanamijuhla hieman myöhästyi kukinnan osalta. Toisaalta nykyisin juhla on paisunut isoksi kansanjuhlaksi, joten markkinameininki, ruokakojut, esitykset, yleinen hulina ja myyntikojut täyttävät koko puiston. 

Lämpimien säiden aikaan teimme pitkän pyöräretken ja mopoilemaankin pääsimme. Nyt odotellaan lämpöä ja nuuhkitaan kuskin ostamia kauniita ruusuja!