lauantai 22. heinäkuuta 2023

Hei, hei Berchtesgaden! Prahaan noin 400 km:n pyrähdys

Viikko vierähti taas vauhdilla, kun elävässä postikortissa sai elää Berchtesgadenin Alppi-maisemissa. Oli haikeat, mutta iloiset lähtötunnelmat, koska sekä majatalon isäntä-emäntäväki että ystävät olivat koolla. Pikkulintuset olivat liverrelleet, että eräskin majatalon emäntä viettää piakkoin tietynlaisia juhlia, joten porukalla lauloimme ja ojensimme ystävien kanssa kukkakimpun ja Mozartin kuulia kuohuviinin kaveriksi. Oli ihana hetki, kun saimme vielä rauhassa vaihtaa kuulumiset. Kiitos jälleen Marke ja Heikki! Taatusti tullaan takaisin. Mopolla, autolla tai vaikka patikoiden! Berctesgadenista pois huristellessamme tuumimme, että autoilulla on puolensa. Tummat pilvet saattelivat matkaan ja usvaverhot vaeltelivat vuorten rinteitä pitkin.




Matkalla olikin tarjolla säätä melkein laidasta laitaan. Aurinkolasejakin tarvittiin, mutta suuren osan matkasta satoi reippaasti ja pilvimuodostelmat olivat hurjan näköisiä. Poikkesimme matkalla lounastamaan Linz-nimiseen kaupunkiin ja oli pieni seikkailu viedä auto paikalliseen parkkihalliin, joka vahingossa olikin sairaalan parkkihalli. Suunnistimme valokuvarastien avulla ulos ja takaisin. Parkkihallista ulospääseminen oli oma episodinsa. Mikään automaatti ei nimittäin toiminut eivätkä paikallisetkaan ymmärtäneet, missä parkkimaksu pitäisi suorittaa. Kipittelimme peräkkäin itävaltalaisen pariskunnan kanssa pitkin parkkihallia ja pihaa, mutta lopulta ulos pääsi, kun painoi puomilla soittonappulaa. Soitto meni jonnekin ja pitkän tovin jälkeen puomi aukesi. Mystistä, mutta ulos päästiin.





Prahaan saavuimme vähän vaille kahdeksan illalla, joten kävimme vain pienellä happihyppelyllä lähikaduilla. Keskustaan on muutaman kilometrin matka ja illansuussa alkoi jälleen ropsahdella sadekuuroja. Tässä aivan lähellä on 216 m korkea Zizkovin tv-torni, joka on Prahan korkein rakennus. Tornissa toimii myös ravintola ja näköalatasanne on 100 metrin korkeudessa. Myös yhden huoneen hotelli kuuluu tornin erikoisuuksiin. Yksi yö maksaa noin 990 euroa. Ei menty. Sen sijaan pysähdyimme toviksi kuuntelemaan ulkoilmateltan livemusiikkia tv-tornin juurella olevalle aukiolle. 





Prahassa pitäisi olla huomenna suht´ hyvä sää. Toivotaan niin. Takapenkkiläinen sai muuten tänään vihdoin apfelstrudelin. Se on ollut tilauksessa jo monta päivää, mutta aina on jäänyt nauttimatta. Itävallan puolella onnisti! Ja ei - lautasella ei ole sinappia ja ketsuppia. Oli hyvin eksoottisen makuinen hillococktail. Huomenna tarjolla turistiuutisia kauniista Prahasta!