sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Ranska on maailmanmestari!!

Ja sen kyllä kuulee! Olemme pienen pienessä kylässä Alppien tuntumassa, kiemurat mutkatiet alkoivat tänään. Loivat kummut, kukkulat, niityt ja pellot ovat vaihtuneet jyrkemmiksi ja jylhemmiksi maisemiksi - tosin samalla myös rehevämmiksi. Ilmeisesti Alpit pitävät huolen vesisateista, näin vihreitä nurmia ei ole vielä Ranskan maalla näkynyt. Kurvailimme mutkatietä pitkin Nantua-nimiseen kylään. Ja juuri nyt Ranska on voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden.





Me kannustimme Suomea, tietenkin! Ei tuo lippumme tosin kovin kauaksi kajastanut. :) Yritimme löytää Ranskan lipun omamme vierelle, mutta eipä ollut lippujen tai minkään muunkaan rekvisiitan myyjiä tässä kylässä.



Upeat olivat maisemat myös päivän reitin varrella ja Macon-kaupungissa, jossa poikkesimme lounaalla ei niin edullisessa Le Saint Laurent -ravintolassa joen tuntumassa. Valkoiset pöytäliinat ja tarjoilija kuin Yves Saint Laurent itse. Kannatti kuitenkin maksaa tryffelikastikkeista ja muista gourmeista - herkkua oli! Palvelukin toimi siihen asti, kunnes piti saada lasku. Ei tipu tippiä, pardon vaan.




Onneksi olemme nyt pikku kylässä. Täälläkin riemua riittää ja autojen torvet törisevät. Juuri kun selvisimme Ranskan kansallispäivästä (kyllä - ilotuksien yö on takana), on edessä uudet juhlat. Onneksi mestaruus ei tullut eilen kansallispäivänä. Silloin olisi riemu revennyt jo liian grandeksi! Olemme nyt kolmena yönä peräkkäin majoittuneet järven läheisyydessä. Kuvassa oleva Nantua-järvi on liki suoraan ikkunamme alla.



Tämä päivä oli siirtymäpäivä (330 km) lähemmäksi Chamonixta, jossa huomenna olisi tarkoitus kivuta korkeuksiin ja käydä myös kauniissa Annecy-kaupungissa. Saas nähdä, kuinka Suomi-turistin käy. Juuri nyt näyttää siltä, että ensimmäiset sadepäivät tekevät tuloaan ja juuri äsken taivaalta ropsahti kunnon vesikuuro. Onneksi olemme hotellissa.

Yllättäen nettiyhteys on jälleen tänään patonkimaa-laatua, joten suuremmat suonentykytykset välttääksemme, huomiseen!