sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Ajokausi päättyi lokakuun loppumetreillä

Kuski ajoi mopedin talviteloille 24.10. Teoriassa ajokausi jatkui melko myöhään, mutta todellisuudessa eipä juuri tullut ajokilometrejä loppuviikkoina. Lämpötila ja sää on vaihdellut hurjasti ja vaikka esimerkiksi juuri nyt aurinko paistaa kauniisti, on ulkona hyytävä viima. 14.10. tuli pörryyteltyä viimeiset tämän kesän ajelut.


Olemme touhunneet pihaa kuntoon, piipahtaneet konsertissa ja elokuviinkin pitäisi mennä (heti, kun aikaiseksi saa moisen ponnistuksen). Aleksanterin teatterissa esiintymislavoille teki paluun Jonni Aromaa aslias J. Huimapää. Tällä kertaa ohjelmistossa oli rakkauslauluja suomi-iskelmien sijaan. Persoonallinen lauluääni vuosien takaa pilkahteli rauhallisissa tulkinnoissa.





Eilen puolestaan kävimme kuskin äidin kanssa itärajan tuntumassa laittamassa mökki talvikuntoon. Aamulla kuu seurasi kirkkaana taivaaltaan ja aamunkoi värjäsi taivaanrannan maalauksellisiin väreihin.



Perillä puuhailimme pihapiirin askareita: haravointia, nikkarointia, aidan leikkuuta ja muuta pientä huolehdittavaa - pääosin kirkkaan kuulaassa säässä. Kylmempi oli kuin täällä kotinurkilla, mutta iltaa kohden tuima ja puuskainen tuuli taisi levita ainakin koko Etelä-Suomen ylle.








Kotimatkalla poikkesimme talkoopäivän päätteeksi Porvooseen ruokailemaan. Anoppi lämmitteli rommitotilla - ei kuitenkaan laulukuntoon asti! :)


Tänään on auringosta huolimata kylmä keli. Tuulee topakasti, joten eilisen pitkän ulkoilu- ja ahkerointipäivän jälkeen voi hyvällä mielellä pötkötellä peiton alla ja nauttia sunnuntaipäivän raukeudesta. Ruusut tuovat vielä tuulahduksen kesästä...


...ja tuikut ynnä muut kynttilät tuovat tunnelmaa hämärtyvien iltojen hämyyn. Vilukissa valmistautuu talvihorrokseen ja haaveilee seuraavan kesän mutkateistä!