sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Sielunravintoa - LUX, Oodi, Ateneum

Tammikuun alkupuolella LUX-valotapahtuma levittäytyi laajemmalle kuin viime vuonna. Tänä vuonna massiivisia rakennuksiin heijastettavia valoteoksia oli viime vuotista vähemmän, mutta väriloistoa oli riittämiin.

Kuljimme sujuvasti vastavirtaan hieman omia polkujamme ja vältimme siten runsaimmat ihmismassat. Aloitimme kierroksen Finlandia-talolta ja piipahdimme juuri avatussa Oodissakin.








Musiikkitalon edessä olevalle mediaseinälle oli heijastettu vaikuttava Moonlight-installaatio, jossa kuu hohti eri väreissään.




Jatkoimme matkaa Kiasman ja eduskuntatalon kautta Hakasalmen huvilan pihalla olleeseen Lyhtypuistoon.







Nervanderin puistikossa loisti monivärinen kineettinen taideteos, jossa oli viisitoista eri mittaista ja eri tahtiin liikkuvaa heiluria. Heilureiden liike perustui puhtaasti painovoimaan ja näky oli maaginen.





Kieroksemme päättyi Kansallismuseon puutarhaan, jossa museon julkisivuun heijastettiin illuusiomaailma. Inspiraationa teoksessa olivat uhanalaiset monarkkiperhoset.






Kotimatkalla ihastelimme vielä myyntikojun valotaidetta ja Töölönlahden kummitusmaisemia.



Takapenkkiläinen joutui olkapääoperaation jäljiltä reilun kuukauden saikulle, joten mielenvirkistykseksi lähdimme kävelyretkelle Ateneumiin tutustumaan viimeistä päivää auki olevaan Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn. Näyttely kertoo 1900-luvun Suomesta ja kaupungistumisesta.





On monta tapaa viettää kuskin syntymäpäivää ja kihlajaispäiväämme. Leikkaus takana, kuntoutusta odotellessa!