lauantai 6. tammikuuta 2024

Onnea vuoteen 2024!

Toivottavasti kuluva vuosi on meistä jokaiselle onnellinen tai ainakin onnen hetkien täyttämä. Monin tavoin meille työtä vaille jääneille toivon tässä mielessä onnellisempaa vuotta. Omanlaisensa työttömyyden kokemusasiantuntija tässä iässä oleva nainen vaikuttaa työmarkkinoilla olevan. Onneksi elämässä on myös runsaasti iloa tuovia asioita. Kuten esimerkiksi taidenäyttelyt! Luontokeskus Haltiassa oli jälleen näytillä Vuoden 2023 luontokuvat, joissa on yleensä aina upeita ja humoristisiakin otoksia. Niin tälläkin kertaa. Joka kerta hämmästelemme otosten täydellisiä ajoituksia, jotka eivät varmasti ihan ensimmäisellä kameran laukaisulla ole onnistuneet. 




Uusi vuosi vaihtui rauhallisesti kotona. Tai no - rauhallisesti ja rauhallisesti. Ristiriitaista ihastusta ja kauhistusta herättävät ilotulitteet paukkuivat melkein takapihalla. Saimme katsella lähietäisyydeltä upeita paukkuja, mutta samaan aikaan hirvittää ilotulitusrakettien äänet ja niiden jälkeen jättämät savupilvet. Koirat ja muut eläimet kärsivät, samoin suurin osa ihmisistäkin on jo sitä mieltä, että paukkujen aika on ohi.






Takapenkkiläinen kävi joulun jälkeen Weisten joulukoristemyymälässä. Yritys on perustettu jo 1920-luvulla, jolloin paperikauppias Kalle Weiste sai joulun aikaan idean joulukoristeiden valmistamisesta Suomessa. Tänä päivänä suurin osa koristeista menee vientiin. Weisten kaunis puinen, huvilatalo toimii nykyisin myymälänä ja melkoinen satumaa sisällä olikin! Huoneet oli teemoitettu - oli perinteistä punaista, valkoista, puuta, tonttua ja tupsulakkia. Mutta oli myös häikäisevää kimalletta ja bling blingiä niin paljon, että joka puolella puulattioilla kimmelsi kimalletta. Myös ostoskorien pohjat olivat keveän kimalteen peitossa. Myymälärakennuksen läheisyydessä on myös joulukoristetehdas, josta suuri osa on valmistunut vuonna 1946. Käymisen arvoinen paikka. Melkein nähtävyys.



Ennätyspakkaset ovat paukkuneet jo tovin. Kylmän tuntua lisää tuuli eikä tarvitse kauaa olla ulkona, kun poskipäät punoittavat ja nenänpäätä palelee. Luonto on postikorttimaisen kaunis. Tuulesta huolimatta puiden oksilla on pysynyt vitivalkoinen peite. Upeista maisemista huolimatta pakkanen voisi jo pikku hiljaa näyttää hiipumisen merkkejä.