perjantai 1. toukokuuta 2020

Valoisaa vappua!

Hrrr, hrrr, hrrr - on vilpakka vappu ainakin täällä eteläisessä Suomessa! Vappuaatto oli hieman inhimillisempi, joten jopa skumpat pystyimme nauttimaan takapihalla auringonpaisteessa kävelylenkin päätteeksi.



Tänään takapenkkiläinen kuopsutteli kukkasipuleita penkkeihin. Pian ihmetellään taas, mitä kummallista mistäkin nousee. Nyt ei ole oikeasti tietoa, minkä sortin kukkasia sipuleista syntyy. Isompia ja pienempiä palleroita oli paketissa suloisesti sekaisin. Perhosia ja pörriäisiä niiden pitäisi kuitenkin houkutella. Kuiva kangasmaastomme näyttää tarjoavan valkovuokoille suotuisat olot. Vuosi vuodelta sekä sinisiä että valkoisia vuokkoja ilmestyy pihapiiriin enemmän ja enemmän. Somia ovat! Ja esikot, nuo sitkeyden perikuvat - asettuvat aloilleen vaikka kiviryppääseen. Ja jotenkin kummallisesti karkaavat penkeistä pitkin pihaa sinne ja tänne.




Rauhallinen vappupäivä alkaa kallistua iltaa kohden. Satsasimme tänä vuonna vappurekvisiittaan: kuvassa puolet kaapeistamme löytyneistä koristeista. Puolet poksahti. Kyllä oli virittely! :)

Vakka ei uskoisi, kesää kohden mennään. Kippis sille!