tiistai 2. heinäkuuta 2019

Savon seuduilla, Kuopio-Iisalmi-Mikkeli

Pidennetty viikonloppu eli miniloma Savoon. Sellaisen teimme takapenkkiläisen kotikonnuille. Iisalmessa piipahdimme vanhempia tapaamassa ja Siilinjärven Vuorelassa treffasimme veljen koirineen.

Ehdimme käydä myös VB-valokuvakeskuksen näyttelyssä. Valokuvaaja Victor Barsokevitschin mukaan nimetty keskus sijaitsee viehättävässä vanhassa puutalossa Kuopion keskustan tuntumassa ja se tunnetaan tasokkaista kotimaisista ja ulkomaisista näyttelyistä. Tällä kertaa aiheena oli Man on the Moon - Matka Kuuhun.



Näyttely on koottu NASA:n Apollo-kuuohjelmaan perustuen ja se kunnioittaa ihmisen ensimmäistä kuukävelyä 50 vuotta sitten. Komeasti oli koottu kokonaisuus kuukävelystä kertovaa tv-lähetystä myöten. Alla hieman kavalkadia näyttelyn lukuisista hienoista valokuvista.










Kuski katosi välillä avaruuspölyyn. Vai discoonko tuo eksyi...?


Ihan tutun näköisiä astronauttejakin paikalla näkyi... Olihan ne rankkoja reissuja - nuo kuukävelyt. Eikä silloinkaan vielä osattu tehdä XS-koon avaruusasuja!


Myös Kuopion torille ehdimme ja pakkohan siellä oli nauttia Hanna Partasen leipomon lihapiirakat. Omenamunkit ostimme viemisiksi veljelle ja Iisalmeen vanhemmille puolestaan veimme muikkukukon, joten nyt on nautittu Savon herkkuja yllin kyllin. Kuski ei tosin kukkoherkun päälle ymmärrä...


Kotimatkalla huomasimme Mikkelin Visulahdessa järjestetyn vanhojen autojen Old Timer Run -harrastetapahtuman. Siispä pidimme paussin Visulahdessa ja käpsyttelimme katselemaan vanhoja autoja ja rompetorin valikoimia. Monenmoisia ajovempeleitä näkyi kaikissa väreissä ja varusteissa.







Vuoden innovatiivisin keksintö on ehkä ruohonleikkurigrilli. Makkarat kypsymään ja nurmikon kimppuun! Joillakin auton koristelu oli ehkä hieman yliampuvaa, mutta mitäs siitä, jos tykkää!



Viikonloppu tuntui paljon pidemmältä - miniloma irrotti arjesta ja kodin puuhista. Tosin ei kotona malta pihamaalta pois olla, kun kelit ovat nätit. Pihalla piisaa pientä tointa aina. Jos ei muuta, niin "kasvimaan" perustamista. Saas nähdä saammeko vielä tähän aikaan kesästä kylvetyistä siemenistä salaattisatoa!