maanantai 26. heinäkuuta 2021

Talven varalle täydennystä - mustikkaa ja hillaa

Aamupäivällä ajelimme Kemijärvelle ruokavarastoja täydentämään. Maantiekiitäjät tosin tekivät alkumatkasta varsin haastavan. Onko tullut jo todistettua, että joko poro on pöhkö tai harvinaisen omapäinen otus. Ei väistä ja meinasivat vielä uhitellakin!





Takapenkkiläinen säästeli tänään niveliään, mutta kuski suuntasi kauppareissun jälkeen marjametsään. Lupaavaa ja marjaisaa todistusaineistoa alkoikin pian tupsahdella kännykkään. Niin siististi on marjat poimittu, että voisi vaikka saman tien mennä torille kauppoja hieromaan. Hillalle tuntuu olevan kysyntää, mm. Kuusamon torilla sitä olisi ostettu.


Takapenkkiläinen kokkaili ruuat ja pesi hieman mökin ikkunoita. Koska sää oli suloinen, oli pakko lähteä hieman ulkoilemaan, joten kuskia vastaan tepastelemaan siis. Niin kuivaa on ollut, että varvikot meinaavat jo heittäytyä ruskan väreihin. Kävellessä piti oikein vetää syvään henkeä - ilma täällä tuntuu niin ihanan puhtaalta ja raikkaalta!




Iltapuhteina on siivottu mustikat ja hillat. Niiltä osin kuin eivät menneet takapenkkiläisen massuun. Huomenna ajelemmekin muutamaksi päiväksi Saariselälle - ei ihan igluun, mutta "lasikuutioon" yöpymään kuitenkin. Toivotaan, että näkyy kirkas tähtitaivas!