torstai 22. huhtikuuta 2021

Huoltopäivä - kauppareissu Kemijärvelle

Ajelimme tänään Kemijärvelle kauppaan. Lähikaupastakin ruokaa saa, mutta valikoimat ovat pikkuisen laajemmat isommalla kylällä. Tosin Ässästä ei ihan kaikkea löytynyt, joten piti poiketa myös Koohon. Jotakuinkin kaikki tarpeellinen tuli hankituksi. Kauppareissun jälkeen kuski pinkaisi mäkeen ja takapenkkiläinen lähti hieman hillitymmälle kävelylenkille. Cafe Loimussa oli lounaaksi tarjolla niin hyvää lihakeittoa, että sitä läksi evääksi myös kuskille. Nam, nam - maukkaasti maustettu keitto lämmitti mukavasti.




Viikonlopun jälkeen vaikuttaa siltä, että Pyhätunturin alueella on huomattavasti vähemmän väkeä. Sepä ei haittaa, päinvastoin. Ei tarvitse missään jonotella tai olla ihmisvilinässä. Tosi nätisti ihmiset pitävät täällä maskeja. Ainoastaan yksi ajattelematon ja maskiton sattui Tsokan kassajonossa turhan lähelle henkäilemään. Ymmärsi pyynnöstä jättää hieman suuremman välin.

Päivä on ollut pilvipoutainen ja aurinkokin on pilkahdellut. Kuski kertoi, että tunturin laelta näki mustia pilviä ja sateita siellä täällä lähiympäristössä. Vaan eipä yltänyt Pyhälle. Eilen illallakin aurinko vielä loimotti mökin ikkunaan. Ihanien naapureiden mukaan pakkaamat lomajuomat näyttivät suorastaan taivaallisen herkullisilta!



Lomapäivät ovat vilistäneet tosi joutuisasti. Ajatuksenamme on jäädä vielä toviksi etätöihin Pyhän maisemiin lomaviikon jälkeen. Torstaina on takapenkkiläisellä koronarokotus, joten silloin viimeistään pitäisi olla kotinurkilla. Saattaapi olla etelässä nurmi jo vihertää. Paitsi jos ennustettu takatalvi tuivertaa lunta sinnekin!