sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Nurmijärven Seitsemän veljestä ja Myllykoski


Pääsiäisen päiväretkelle suhautimme jälleen Nurmijärven suuntaan. Seitsemän veljestä -reitille lähdimme vanhan Nummen hautausmaan kohdalta ja tepastelimme suurien korkeuserojen polkua pitkin reitin nähtävyydelle, hiidenkirnuille.





Hiidenkirnuilta jatkoimme vielä muutaman kilometrin ja takaisin palasimme peltojen poikki. Seitsemän veljeksein -reitti on kokonaisuudessaan yli 50 km pitkä, mutta siitä hieman tylsä, että reittiä mennään edestakaisin. Peltoja pitkin saimme tehtyä rengasretken ja loppumatka eteni maantien reunassa. Ihmisiä oli todella vähän ja sehän vain passaa mainiosti näinä aikoina.


Kotimatkalla piipahdimme vielä ihailemaan Myllykoskea, joka on saman Seitsemän veljeksen -reitin varrella lähellä Nurmijärven keskustaa. Koskessa on ollut myllyjä 1500-luvulta alkaen ja 1920-luvulla sen varteen rakennettiin Nurmijärven ensimmäinen voimalaitos, joka toimi 1970-luvulle saakka.


Korkeutta koskella on 11 metriä ja pituutta 400 metriä. Komeasti kuohusi koski näin kevätaikaan. Etelä-Suomen ulkoilualueilla on varmasti tänä keväänä ihmisiä enemmän kuin koskaan. On hassua, että jopa ulkoilua kehotetaan välttämään tietyillä alueilla. Suomessa, jossa metsää piisaa! Mutta esim. Myllykoskella ulkoilijoita oli jo niin paljon, että emme siellä kauaa kuikuilleet. Kuvasimme ja ihastelimme vain tovin veden voimaa.






Säät ja lämpötilat suhaavat edestakaisin, mutta sinivuokkoja ja leskenlehtiä on näkynyt jo runsaasti. Myllykoskella päivää paistattivat jo valkovuokot!


Kuski kuvasi myös soman sommitelman sinivuokosta. Huomenna vietetään 2. pääsiäispäivää ja tiistaina jatkuvat jälleen etätyöt.