keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Sadejuovia ja pilvisäteitä Järvenpäässä, merenrantoja Kivinokassa ja Mustikkamaalla


Odotettavissa huomisaamuun asti... Kävimme Järvenpään taidemuseossa katselemassa "kaiken maailman taivaanrannan maalareiden" taideteoksia. Näyttelyn aiheen oli siis sää - pilvet, sateet, ukkoset, pouta, auringonpaiste. Paikka oli meille uusi tuttavuus aivan Järvenpää-talon vieressä.

Näyttelyssä on oikeasti hienojen taitelijoiden teoksia mm. Halonen, Järnefelt, Edelfelt, Soldan-Brofeldt ja näyttelyn on koonnut meteorologi Seija Paasonen. Taidetta meteorogin vinkkelistä siis.





Viikonloppuna etsimme uusia ulkoilureittejä Mustikkamaalta ja Kivinokasta Kulosaaren kupeesta. Oli aurinkoinen, liki tyyni päivä ja meri ympäröi kävelylenkkiämme. Oli mahtavat maisemat tepastella!




Helsingin silhuetti "kurkineen" taustalla. Kivinokkakin on paikka, jossa emme ole ennen käyneet. Niemellä on tiuhassa siirtolapuutarhmökkejä kallioisessa maastossa. Mökit muodostavat melkoisen värikartan ja ovat muutenkin vailla yhtenäisiä julkisivuja. Osa mökeistä on kunnosta päätellen varsin vanhoja.

Uimarannan kupeessa oli myös pienen pieni tanssilava ja grillauspaikka puutarhapalstojen läheisyydessä. Lenkkipolut kiersivät pitkin rantoja.



Kivinokan alue on ollut kaupunkilaisten virkistysalueena 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Vuosien kuluessa siellä on uitu, telttailtu, viljelty vihanneksia ja rakennettu pieniä mökkejä. Kivinokasta löytyy myös paikka, jossa Dallapé-orkesteri on aikanaan perustettu.




Maanläheistä taidettakin löytyi yhden pienen pirtin pihamaalta...