torstai 3. elokuuta 2017

Huoltopäivä, ajoa noin 280 km

Helle. Sitä piisaa. Arvelemme, että hotellilta aamulla lähtiessämme mittarin täytyi olla liki +40 lukemissa. Matkalla pilvistyi ja "viileni" niin paljon, että +30 asteessa olo alkoi hieman helpottamaan. Jos takapenkin vilukissaa ahdistaa kuumuus, silloin lämpömittarilukemat huitelevat todella korkealla. Ei pelkoa lumesta ja liukkaudesta maanteillä!


Matkaa tälle päivälle kertyi n. 280 kilometriä ja onneksi eteneminen sujui jotakuinkin joustavasti. Pari tietä oli jälleen poikki, mutta Tsekissä kiertotiet on merkitty hyvin, joten reitin arpomiseen ei mene aikaa. Tähän aikaan vuodesta pellot ovat hauskoja "pallomeriä".


Nyt iltaseitsemän jälkeen olemme jo ruokailleet, suihkutelleet, levänneet ja käyneet hieman kamoja läpi. Päätimme viettää tänään lepopäivän - kroppa käy tässä lämmössä aika kierroksilla. Otamme tämän illan iisisti, huomiseksi on jo luvattu hieman inhimillisempää säätä.

Onni oli tänään myötä: hotelliin päästyämme alkoi sataa, mutta sitä kesti vain tovin eikä ilma juuri raikastunut.

Pilvet väijyivät ympärillämme ainakin puolet matkasta.
Maisemat ovat erilaisia kuin Alpeilla, mutta kauniita. Avarilla peltoaukeamilla näkee kauaksi.

Tänään saavuimme siis Puolaan, Wroclawiin, ja myös seuraavat kaksi vuorokautta huristamme ilman rajojen ylityksiä. Huomenna matkaamme Toruniin, jotakuinkin keskelle Puolaa.


Jatkoa eiliselle...

No niin, toistaiseksi netti toimii, joten muutama kuva vielä eiliseltä päivältä. Alpit jäivät taakse, nyt ovat maisemat loivia, kumpuilevia viljamaita. Hieman samantyylisiä puistoreittipätkiä on kuin Saksassa, mutta ei yhtä vehreitä.



Edellispäivästä viivastuneina pidimme suosiolla jätski- ja juomataukoja.

Alla vielä muutama kuva eiliseltä iltareippailultamme. Ensimmäisenä osa toisen maailmansodan muistoksi tehdystä taideteoksesta, joka on tuotu väliaikaisesti Prahasta Brnohon.






Ei ihme, että iltalenkillä hieman puuskututti! Vielä iltayhdeksän aikaan mittari näytti +28 astetta.


Hotellimme jokaisessa kerroksessa on oma värimaailmansa. Tiina, tuommeko sohvan tuliaisina? :)


Nyt on aamiainen nautittu. Seuraavana aamurutiinina on kamojen ja mopon pakkaaminen ja sitten matkaan käymme!