sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Reitti raapustettu kartalle

Orastava syksy ei ole paljon ajokelejä tarjonnut, mutta toiveissa on päästä vielä mutkia kaartelemaan. Raapustimme vihdoin viime kesän reitin kartalle, joten kertaus vielä tässä päivityksessä ja lopussa lista niistä majapaikoista, jotka erityisen positiivisesti jäivät mieleen.

 Tallinna - Pärnu - Kaunas - Elblag, 1056 km (140/455/461) -> Päiväkilometrit suluissa.
Elblag - Miedzyzdroje - Rügen - Berliini, 912 km (410/184/318)
Berliini - Karlovy Vary - Berchtesgaden, 778 km (414/364)
Berchtesgaden - Kempten - Evian - Stühlingen, 1050 km (286/476/288)
+ 141 km ajoa Berchtesgadenissa
 Stühlingen - Ulm - Ellwangen, 270 km
Ellwangen - Dinkelsbühl - Luzek, 313 km
 Luzek - Dresden - Gruszow - Wloclawek - Raczki, 1452 km (313/455/301/383)
Raczki - Riika - Tallinna, 724 km (411/313)
Tarkka kokonaiskilometrimäärä on 6736 km ja keskimääräiseksi ajomatkaksi per päivä tuli 367 km. Pysyimme hyvin siinä tavoitteessa, että päivämatkat ovat pääasiassa alle 400 km.

Suositeltavia majapaikkoja tämän reissun varrelta:


Hotel Vantis, Riika: siisti perushotelli todella rauhallisella alueella
Dwór Bieland, Elblag, Puola: viehättävä pieni kartano, jota pyörittää miellyttävä pariskunta. Tontti aidattu, mopon sai turvaan pihalle. Todella rauhallinen alue.
Spa Baginski & Chabinka, Miedzyzdroje, Puola: laaja kylpyläalue, joka sinällään ei kovin viehättävä, mutta hotellihuone siisti ja kävelymatkan päässä upeat rannat. Sopiva yhden yön majoitukseen. Aidattu ja lukittu parkkialue.
Hotel Leonardo, Berliini: todella siisti hotelli, huone rauhallisen kadun varrella, parkkipaikka sisäpihalla, erityisen mahtava aamiainen.
Burmesterhaus, Berchtesgaden, Saksa: siisti, iso, täysin varusteltu huone. Palvelualtis ja ystävällinen omistapariskunta (sujuva suomenkieli!). Motoristi-isännältä saa hyviä reittivinkkejä. Turistikortit kuuluvat huoneen hintaan (bussimatkat, alennuksia museoista ym.) Viehättävä kylä. Mopon saa hurautettua pihalle turvaan.
Gasthaus Schwanen, Stühlingen, Saksa: viehättävä majatalo pienessä kylässä, erityisen maukas ruoka sekä aamiaisella että illallisella. Lähiruokaa parhaimmillaan! Majatalon isäntä harrastaa vanhoja moottoripyöriä ja autoja. Mopolle järjestyi paikka erillisestä "aitasta".
Spa Hotel Zamék Luzek, Karlovy Vary, Tsekki: Käymisen arvoinen, hieman jopa omituinen ylenpalttisine sisustuksineen keskellä ei mitään. Ruhtinaallisen oloiset huoneet ja ritali-linnanneito -tyyppistä rekvisiittaa sekä sisällä hotellissa että lähimaastossa. Ravintolassa maukas ruoka. Hotellin edessä suojaisa parkkipaikka, alue aidattu (ja kameroita riittävästi).
Palac Gruszow, Gruszow, Puola: saman tyyppinen kartano kuin Dwor Bieland alkumatkalla. Viehättävästi restauroitu, kauniit huoneet, rauhallinen, ystävällinen palvelu.
Centrum Obslugi Turysy Kodegarda, Raczki, Puola: yhdistetty turistikeskus ja majoituspaikka pienessä kylässä. Todella siisti ja kaunis huone. Iltaruokailua ei kannata laskea tämän paikan varaan, muutoin ei moittimista. Suojaisa piha.
Koti: PARAS! :)


Seuraavassa päivityksessä matkamme suositeltavat käyntikohteet. Kuulaita syyskelejä ja turvallisia kilometrejä!