torstai 7. joulukuuta 2017

Onnea 100-vuotias Suomi!

Takapenkkiläisellä on takana tiukka ja työntäyteinen kuukausi, joten itsenäisyyspäivää vietimme rauhassa kotona. Lähdimme tosin "piipahtamaan" keskustassa, jotta näkisimme sadan siniristilipun hulmuavan Kauppatorilla.

Itsenäisyyspäivän taittuessa iltaa kohden ajoimme ensin Helsingin pitäjän kirkon haustausmaalle laskemaan kynttilät kahdelle haudalle. Samalla ihastelimme kynttilöiden valoa ja määrää - mielikin  rauhoittui.



Piipahdus keskustaan kestikin 4-5 tuntia! Helsingin keskustassa oli panostettu tyylikkäästi 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivään. Erityisesti Esplanadi, Senaatintori ja Aleksi loistivat häikäisevän kauniisti. Väkeä oli runsaasti liikkeellä, ilahduttavasti turisteja, ravintolat ja torikojut auki, ei mitään häiriöitä tai hulinoita. Hyväntuulista liikkujaa suosiollisessa säässä ihmettelemässä valojen säihkettä. Toivottavasti tunnelmalliset valaistukset ja koristelut saavat hehkua mahdollisimman pitkään.

Pääsimme körryyttelemään myös Aleksanterinkatua pitkin, kun poliisi ohjasi liikenteen sinne eikä Espalle päästetty autoilijoita. Alla runsas kuvakimara itsenäisyyspäivän illasta Helsingin keskustassa. 























Linnan juhlien vuoksi emme päässeet kovin lähelle Kauppatoria ja lippuja, mutta kauempaakin näytti hienolta ja ihasteltavaa riitti yllin kyllin. Ja pitihän ne Stockmannin jouluikkunatkin katsastaa! Tungosta oli, mutta sekaan mahduimme. :)






Hakaniemen kulmilla kotiin päin ajellessamme pysähdyimme vielä ihastelemaan Finlandia-taloa sinisen ja valkoisen sävyjen loistossa.


Vietimme erilaisen, mutta ihastuttavan ja valon täyteisen itsenäisyyspäivän. Onneksi lippu oli salossa - kynttilät syttyivät meillä vasta iltayhdeksän aikoihin.