tiistai 11. heinäkuuta 2023

Olsztyn-Varsova junalla huristellen

Pysykää kyydissä - nyt olemme porhaltaneet junalla Olsztynistä (niin nähty!!) Varsovaan. Kaksi ja puoli tuntia todella siistissä Inter City -junassa meni jotakuinkin metsiä ja juna-asemia katsellessa. 

Tänä aamuna poikkesimme vielä Yamaha-huoltoon kertaamaan, mitä mopon suhteen seuraavaksi tapahtuu. Kuski soitti HRX Finland -nimiseen firmaan, jossa hän on ollut töissä noin 30 vuotta sitten. Ja arvatkaas mitä? Kyyti järjestyi kohtuuhintaan ja kaiken lisäksi firmassa sattui olemaan vielä töissä kuskin entinen työkaveri, joten suhteet jälleen kerran jouduttivat asioiden etenemistä. Kuskilla ja ex-työkaverilla oli varsin hauska rupattelutuokio ja lupasimme piipahtaa HRX:ssä jahka ehdimme. 

Hotellihuoneen saimme pitää iltäpäiväkolmeen asti ilmaiseksi. Sekin vain siksi, että respan täti oli kertakaikkisen ihana, myötätuntoinen ja auttoi meitä kaikin mahdollisin tavoin. Ostimme hänelle kauniin kukkakimpun ja hän totesi vain tekevänsä työtänsä. Niinpä - voimme tehdä työtämme niin monin tavoin. Hänen ansiostaan saimme myös jättää todella paljon matkatavaroitamme hotelliin, koska mehän emme anna periksi vaan lennämme huomenna kotiin, vaihdamme ajopeliksi auton ja ajamme jo loppuviikosta Olsztynin kautta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Etelä-Saksaan Berchtesgadeniin ystäviemme Burmesterhaus-majataloon. Hiukan myöhästymme aiotusta, mutta se ei haittaa mitään. Suomalaisella sisullahan tässä extreme-matkaillaan!

Täytyy toki myöntää, että mopohaverin satuttua pari yötä meni melkoisessa ajatuspyörremyrskyssä, kun pompottelimme eri vaihtoehtoja sekä mopon, tavaroiden että itsemme saamiseksi Suomeen. Tilanne vaati selvittelyä moneen suuntaan ja järkevien vaihtoehtojen pohtiminen laittoi aivonystyrät koville.

Olemme todenneet tänään, että meillä on aivan ihania ystäviä. Olemme saaneet runsaasti tsemppiviestejä sekä suoraan puhelimeen että blogikommentoinnin kautta. Jokainen viesti on ollut todella arvokas, tärkeä ja auttanut näinä hieman sumuisina päivinä. On oikeastaan aika uskomatonta, miten nopeasti kaikki järjestyi. Isot kiitokset menevät myös vakuutusyhtiöön ja heidän alihankintahinausfirmaansa. Meihin päin on oltu aktiivisesti yhteydessä koko ajan ja muistettu myös aina kysyä, miten meillä menee ja mikä kokonaistilanne on. Ja muuten - jättisuuri kiitos myös sinne varakotijoukoille. Olemme joutuneet pyytämään järjestelyapua, jotta pääsemme mahdollisimman pian uudelleen tien päälle. KIITOS taas! 

Vietämme nyt yön suht´ lähellä Varsovan lentokenttää. Onpas kerrankin hotellihuoneella kokoa! Lento koto-Suomeen lähtee huomenna puolilta päivin ja alkuillasta olemme jo kotona. Uusi startti tapahtuu torstaina. Kävimme juuri ruokailemassa ja niin kauan kuin takapenkkiläinen saa mansikkajälkkäriä, elämässä kaikki on aika mallillaan!