lauantai 10. marraskuuta 2018

Syksyinen Fiskars-visiitti

Piipahdimme viikko sitten Fiskarsissa - jäi kesäkäynti tänä vuonna väliin kokonaan. Koukkasimme tosin Riihimäen Metsästysmuseon kautta. Siellä kävimme tutkailemassa Vuoden luontokuva 2017 -satoa. Kiva museo, kuvat eivät valitettavasti oikein päässeet oikeuksiinsa. Olivat pienessä tilassa ja kohdevalaisimet loistivat suoraan kuviin eivätkä värit oikein päässeet oikeuksiinsa.

Fiskarsissa saimme putiikkeja kierrellessämme myös kevyet päiväkävelyt. Idyllinen ympäristöhän Fiskars on ja liikkeet käsityötuotteita pullollaan - joskin hinnat ovat usein hieman muhkeammalle lompakolle sopivia.





Vaikka maisema oli syksyn harmaa, päivän kuulaus teki näkymistä kauniit. Taidettakin on pystytetty puistojen ja Fiskari-joen varrelle. Fiskarsin ruukkialue on ainutlaatuinen kokonaisuus ja lähes jokaisella alueen talolla on oma kauas kantava historiansa.

Kauden teema on TuliValo ja sen myötä pitkin aluetta näkyi erilaisia valoinstallaatioita ja -viritelmiä.




Tämä viikonloppu on vietetty rauhallisesti. Kuskin metsästysseura piti tämän viikonlopun taukoa metsästyksestä ja niinpä lähdimme kuuntelemaan kunnanjohtajaa. Ei ihan tavallista tosin. Kovasti oli näyttelijä Pertti Koivulan oloinen... 


Minä kunnanjohtaja -monologi pyörii Vantaan Silkkisalissa. Varsin hervoton ja itseriittoinen on tämä  kunnanjohtaja - eikä tietenkään harrasta minkäänlaista suhmurointia.

Jos haluat ihan vain lepuuttaa päätäsi, nauraa ja nauttia näyttelijätyöstä ja vielä laulustakin - osta liput ja istu nauttimaan!


Näytöksen jälkeen nälkä kurni ja kävimme vielä Tuomarinkylän kauniissa kartanossa ruokailemassa. Ravintolatila on ilmeisesti entinen tanssiaissali. Ainakin kattokruunu oli sen mukainen. Olisipa somaa tanssahdella tuon kruunun loisteessa! :)