keskiviikko 2. elokuuta 2017

Brnossa iltalenkillä

Jäi kertomatta niistä lihaskrampeista. Ilmeisesti helteen vuoksi takapenkkiläisen jalka kramppasi eilen niin kivuliaasti, että oli pakko pariin kertaan pysähtyä tien poskeen pomppimaan. Eilen myös Cesky Krumlovin hotellissa odottivat pienet vastoinkäymiset. Uudehkon hotellin huoneissa eivät toimineet valot, sähkölukot eikä ilmastointi. Lisäksi ensimmäinen huone oli pieni kuin koirankoppi, joten hieman helteestä kypsyneinä kävimme respan kanssa neuvottelun isommasta ja siten pikkuisen  kalliimasta huoneesta. Neljän tähden hotelli ei ollut tähtiensä arvoinen. Onneksi tulivat hinnassa vastaan.

Aamunäkymä hotellistamme linnalle päin.
Vanhan kaupungin alueelle (jossa hotellimme oli) ei olisi saanut mopolla edes ajaa - paitsi jos hotellissa on parkipaikka ja ruutu on varattu. Näin kertoi toisen hotellin respa, kun kävimme kysymässä neuvoa. Oletimme sijuvasti, että hotellissamme on parkkipaikka. Ja onneksi ruutu löytyikin. Uloskirjautumisen jälkeen ajoimme vielä linna-alueelle katsomaan linnan puutarhaa. Ei ollut yhtä suureellinen kuin Potsdamissa, mutta nätti kuitenkin. Linna-alue itsessään on yksi Euroopan suurimmista.










Vanhoissa, historiallisissa kaupungeissa parhaimmat nähtävyydet eli linnat ovat aina korkeimmalla kukkulalla - tietenkin. Joten Brnon hotelliin kirjauduttuamme ei muuta kuin tossua toisen eteen ja linnan puistoa pitkin kipuamaan ylös korkeuksiin. Helle on ilonamme, joten ylhäällä oli pakko ensimmäiseksi tankata nestettä. Hulppeat olivat näkymät tältäkin linnavuorelta, vaikkakin täällä Brnossa, Tsekin toiseksi suurimmassa kaupungissa, on selkeästi rakennetu melko säälimättä uutta ja vanhaa rinnakkain.








Linnalta laskeuduttuamme ajauduimme hieman syrjään keskustasta, joten iltalenkkiä tänään kertyi kiitettävästi. Vaan eipä haittaa, hyvää tekee liikunta. Reippailun jälkeen istahdimme illalliselle hotellin ravintolaan. Täytyy antaa täydet pisteet tämän hotellin palvelulle ja henkilökunnan englannin kielen taidolle. Miellyttävä paikka. Ainoa miinus on kehnot nettiyhteydet. Tässä vielä muutama otos iltakävelyn varrelta ja loput huomenna, jos yhteydet eivät enää nikottele.




Nyt käymme hyvissä ajoin nukkumaan ja huomenna matkaan taas!