lauantai 18. heinäkuuta 2020

Lepo- ja huoltopäivä

Lepo- ja huoltopäivä on kääntynyt iltaan, ulkona on valoisaa ja pienoinen tuulenvire käy puissa. Olemme ottaneet tämän päivän rauhallisesti, käyneet Kemijärvellä kaupassa ja ajelleet lähiseutuja katselemassa. Aiempiin Pyhän vierailuihin verrattuna ihmisiä on todella paljon mökeissä eri puolilla aluetta. Koronan vaikutukset matkailuun näkyvät täällä konkreettisesti. Kemijärvelle lähtiessämme kaverit olivat jälleen odottamassa ja tapojensa mukaan keskellä tietä.


Autoajelulla pysähdyimme muutaman kerran ihastelemaan maisemia. Sää on ollut tänään todella lämmin ja järvien pinnat aivan tyyniä. Kemijärvellä ajelimme VR:n vanhalle varikkoalueelle järven rantaan ja rautatieläisten vanhojen asuintalojen ohi ajaessamme huomasimme niissä kyllä asuttavan, mutta osa oli todella huonossa kunnossa. Muutoinkin Kemijärvellä on paljon surullisen huonokuntoisia ja hylättyjä taloja ja liikehuoneistoja. Maisemia sen sijaan ei voi moittia.



Kemijärvellä kaupassa näkyi jo hillaa myynnissä. Sitä luonnon herkkua on todella paljon kypsymässä. Ensimmäiset sangon heiluttelijatkin näimme jo marjoja riipimässä. Kuski kävi lähimaastossa tutkimusretkellä ja toi muutamia kullankeltaisia maistiaisia mukanaan.
 


Huomenna matkamme jatkuu vielä ylemmäksi pohjoiseen. Vietämme pari yötä Inarissa ja ehkäpä käväisemme vielä sitäkin pohjoisempana. Nyt painumme tuutimaan ja aamulla nokka kohti, ainakin takapenkkiläiselle, täysin uusia maisemia.