maanantai 18. syyskuuta 2017

Ruskaa ja rauhaa Pyhällä

Takapenkkiläinen alkoi parahiksi toipua poskiontelotulehduksesta, kun koitti syysloman aika ja matka Lappiin Pyhän rauhaan. On loikoiltu ja lueskeltu, nautittu olosta takkatulen loimussa. Tänään maanantaina onnistui jo kevyt kävelyretki suht´ tasaisessa maastossa.

Luonto rauhoittaa ja varkain puhekin muuttuu kuiskutteluksi pitkospuita ja metsäpolkuja tallustellessa. Tepastelimme tänään Tiaslaavulle ja lintutorniin. Alla kuvakimara polkujen ja pitkospuiden varrelta.







Tiaslaavulla kuukkelit pyrähtelivät ympärillä ja meno oli hurjempi kuin Kauppatorin lokeilla. Röyhkeä kuukkeli nappasi makkaran kädestä niin, että napsahdus vain kävi ja camping-kiekura kimposi maahan. Kuukkeliparvi alkoi riitelemään herkkupalasta. Toivottavasti meni sinappi väärään kurkkuun!




Metsässä oli yllin kyllin puolukkaa ja mustikkaa välipalanaposteltavaksi ja syysvärien loistetta sekä maassa että puissa. Lehtipuiden lajikirjo ei tosin näillä leveysasteilla ole kovin laaja, joten lähinnä koivut loistavat keltaisen ja vihreän väreissä.









Kippis luonnon moninaisuudelle, raikkaalle ilmalle ja syysruskan koko komeudelle!