maanantai 6. heinäkuuta 2015

Päivä linnassa

Jäimme kuin jäimmekin toiseksi yöksi Tanskaan Pöllö-asuntoomme. Ajoimme tänään hieman takaisin eilistä reittiämme Ison-Beltin sillan yli ja päädyimme päiväksi linnaan.

Eilen kävi pieni tuulonen, joka ei viilentänyt edes siltaa ylitettäessä. Toisin on tänään - kova tuuli, lämpöasteet laskeneet eilisestä yli kymmenen astetta. Eilen lämpöä vähintään +33 ja tänään mittari näytti +23. Nopea muutos säärintamalla ja tuntui kyllä sillalla, ei tosin niin paljon kuin olisi kuvitellut. Siltamaksun rahastanut mies naureskeli, kun tiedustelimme, onko mahdollista, että silta suljetaan tänään kovan tuulen vuoksi. Ei ollut kuulemma tänään kummoinenkaan tuuli.. No, ainakin pää oli iloisesti sekaisin, kun sillan yli selvisimme.

Egeskovin linna, poiketkaapa, jos näillä kulmilla liikutte (www.egeskov.de/en/castle-history). 1500-luvulla valmistunut linna oli hieno koko päivän retkikohde ja eläväinen kokonaisuus, joka on ollut saman suvun hallussa 1700-luvulta lähtien.




Linnaa ympäröi valtavat tilukset ja erilaiset puutarhakokonaisuudet kukkineen, puineen ja pensaineen.





Linnassa pääsi tutustumaan lukuisiin tiloihin useissa kerroksissa. Suvun miesten metsästysinnostus näkyi vahvasti, samoin linnaan liittyvä historia. Esillä oli eri aikakausien pukuja, asusteita, esineistöä, palvelijoiden tiloja, leluja, pienoisrautatie ym. ihmeteltävää. Tässäpä kuvakavalkadi.








Linnan ympäristössä eri rakennuksiin oli koottu myös näyttelyitä, esillä oli mm. vanhoja autoja, polkupyöriä, lentokoneita, moottoripyöriä jne.





Tälläkö seuraava reissu..?

Team Yamaha.
Sultan Leppänen lounastauolla.
Jälleen matkalla ihastelimme unikkopeltoja. Loistava päivä. Huomenna vuorossa Ruotsi ja yö Jönköpingissä. Tänään hoidettava vielä laivalippujen varaaminen. Kohtako tämä hauskuus loppuu jo?!?