sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Joululomailua satumaisemissa

11.12.13 - siinäpä hääpäivämme ja sitähän kävimme juhlistamassa ravintola Meicussa, joka on hauskalla tavalla nostalginen. On valkoiset pöytäliinat, pöytiin ohjaus, ilmiselvästi pitkän uran tehneitä tarjoilijoita. Sisustus henkii menneen ajan kultturelleja rientoja. Ruoka on mutkatonta, kotiruuan oloista. Sehän sopii takapenkkiläiselle, jonka valinta on aina paistetut muikut, kun niitä on tarjolla. Onnea me!




Joulu asettuu tänä vuonna viikonloppuun. Pidämme joulunalusviikon lomaa ja kuusen koristelimme jo alkuviikosta joulusiivouksen jälkeen. Kuusi juotettiin kunnolla ennen kuin käänsimme auton nokan kohti pohjoista. Ja oivaa joulumusiikkiakin saimme Visa "Nat Newborn" Luttiselta matkaevääksi.



Etelän vesisade vaihtui tihkusateiden, rännän ja lumiläimäreiden kautta oikein mahtavaksi lumipyryksi. Onneksi vasta loppumatkasta. Näkyvyys oli jotakuinkin nolla, joten etenimme tovin aivan matelemalla. Muita autoilijoita oli onnekkaasti todella vähän. Matkan tekeminen oli näiden maisemien arvoinen. Auringon valo pilkisti tänään hetken ja upea kuu hehkui horisontissa. 





Illan reippailulenkille ihastelimme todellisia talven satumaisemia. Kuu kurkki pilviharsojen takaa ja maisemat olivat kuin taideteoksia. Kymmenen asteen pakkanen ei tuntunut kummoiseltakaan, koska harvinaista kyllä - tänään ei ole oikeastaan tuullut ollenkaan.




Vielä ei ole turisteja näkynyt ruuhkaksi asti - ei rinteessä eikä muuallakaan. Korona varmasti vaikuttaa. Mutta kaunista on!