torstai 27. heinäkuuta 2017

Tulvivia jokia, suljettuja teitä

Että semmoinen päivä... Vettä on sadellut tulviksi asti. 300 km:n matka kesti tunteja suunniteltua kauemmin - ainakin viisi tietä reitiltämme oli suljettu ja navigaattorikin jo tuumaili, että mitäs nyt. Matkalla näkyi myös tulvivia jokia, joten sen vuoksi kaiketi tietkin olivat poikki.

Aurinko ei paista ja vettä sattaa, siinäpä tämän päivän tunnelmat. Pääsimme kyllä loput 100 km jotakuinkin kuivilla teille huristamaan, mutta siihen mennessä sadeasutkin jo antoivat periksi. Loppumatkan aurinko pilkisteli pilviverhon takaa ja maisemat olivat kieltämättä hienot. Nyt olemme jo seudulla, jossa maasto kauniisti kumpuilee ja viljapeltoja näkyy silmän kantamattomiin.

Aamupäiväksi menimme Potsdamissa vielä Sanssouci Parkiin. Suomalainen ei sadetta pitele eli sisulla kiersimme puistoalueen vesisateista piittaamatta. Täytynee poiketa toisenkin kerran, sen verran vaikuttava paikka oli. Alla vielä kuvakimaraa 1700-luvun puolivälin suuruudenhulluuksista! Ja lopussa märkä, mutta onnellinen turisti.













Majoitumme Hannoversch Mundenissä sporttihotellissa, kuten varusteista näkyy!



Onneksi patterit lämpiävät, joten toivottavasti saamme aamuksi kuivaa vaatetta päälle. Peukut pystyyn, että sateet nyt hetkeksi hellittäisivät!