keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Pärnusta kulku käy Kuressaareen, 171 km

Päräytimme mopot käyntiin Pärnussa noin klo 11 ja aloitimme matkanteon Saarenmaalle. Another rainy day eli jälleen sateinen päivä, totesi matkakamu, kun sinistä ja aurinkoista taivasta katseli. Turha oli jälleen murehtia etukäteen: koko reitin varrelle luvattiin jotakuinkin jokaiselle päivälle sadetta ja kuinkas sitten kävikään. Eipä ole sateet, ukkoset ja raekuurot matkantekoa haitanneet. Päinvastoin - liki helle on tänään palannut seuraksemme.



Asiaan - Pärnusta eteenpäin tie on piirretty viivottimella, joten turistin näkövinkkelistä ei ole paljon mainittavaa matkalla Pärnu-Virtsun satama. Lauttaan pääsyä odottelimme noin puoli tuntia ja lautan kahvilassa tankkasimme sokerihumalat.





Saarenmaan puolella, matkalla Kuressaareen, teimme kiepauksen Kaalin kylään Kaalin kraateria ihmettelemään. Kraateri on suosittu turistukohde. Alueelle on pudonnut meteoriitti, jonka jäljiltä siellä on yhdeksän kraateria. Ilmakehään osuessaan meteoriitti kuumeni ja hajosi useaan osaan. Isoin kappale aiheutti Kaalin kraaterin.




Perillä Kuressaaressa olimme ennen neljää. Sisäänkirjautuminen alkoi vasta neljältä, joten jouduimme odottamaan toista huonetta tovin. Eipä muuta kuin drinksuille siis. Tanssipainotteisen keskustelun jälkeen normi hommelit: vaatteiden vaihto, pikainen siistiytyminen ja kävellen kylille. Hotellihuoneesta on hulppeat näkymät!



Sievä on Kuressaarikin. Ja pieni - aivan huomaamattamme onnistuimme kiertämään lähes kaikki paikalliset nähtävyydet. Osan emme tosin siinä vaiheessa edes tienneet olevat nähtävyyksiä. Hotelli Meri on hotellimme (Lennart Meren mukaan) ja sen eteen pystytetty patsas Suur Toll ja Piret. Veistos symboloi Saarenmaan suurta jättiläistä ja hänen vaimoaan. Myös Kuressaaren Piispanlinna on aivan hotellin läheisyydessä.









Hmmm - emme osoita sormella ketään. Kitsasta...


Löysimme viihtyisän ruokapaikan, jossa illan artistitähdillä oli menossa sound check ja kuinka ollakaan - paikalla olivat samat artistit, joita hetken kuuntelimme jo Pärnussa. Silloinkin tosin vain treenejä. Ravintola oli myyty täyteen, mutta saimme ruokailun ajan viivähtää pöydässämme. Ja päästinhän siellä myös itse asiaan! Nimittäin tanssiasiaan - matkakaverit ennättivät hetken pistää jalalla koreasti bändin treenatessa. Aplodithan siitä seurasi. Bändiltä nimittäin!





Leppoisan käpsyttelyn jälkeen palasimme takaisin hotellille ja nyt iltakymmenen jälkeen käymme pian tuutulaulua laulamaan ja painumme unten maille. Hirmuista bailaamista siis koko reissu! :)