maanantai 2. elokuuta 2021

Mustikkametsässä mökin vieressä

Täällä pohjoisen pitkien välimatkojen maastoissa kauppareissu Pyhältä Sodankylään ei paljon paina. Siispä sinne. Olikin muuten hyvät valikoimat paikallisessa S-marketissa. Tai sitten vain meille sopivia tuotteita runsaasti. Paluumatkalla poikkesimme Porttikosken maisemiin, noin 15 km Sodankylästä etelään. Porttikosken jyrkältä kalliolta näkyy alla virtaava Kitinen. Aivan vieressä on myös perinteinen pyöreä tanssilava. Sillä olisi varmasti monta tarinaa kerrottavanaan! Komeasti rakennettu puinen lava. Pitihän siellä muutamat kuviot tanssahdellakin!






Kalliojyrkänteet ovat komean näköiset ja Kitinen kimmelsi kauniisti auringonvalossa. Perille vie vain kapea metsätie, jonka loppupäässä tosin on omakotitalo. Lavalla järjestetään silloin tällöin tapahtumia, joten voi olla, että pikkuisella metsätiellä on eteneminen hieman tukkoista. Toisaalta hienoa, että tuollaiselle paikalle löytyy edelleen käyttöä ja se ilmiselvästi pidetään myös kunnossa.



Onks, Viljoo näkyny? Niin taitaa tuumia tuo pöhkö turisti, joka jälleen lyöttäytyi kameran eteen. Ei näkynyt Viljoa, mutta illansuussa lähdimme vielä noukkimaan mustikoita. Eikä tarvinnut kauaksi mökin nurkilta mennä. Ihan mukavasti saimme muutaman litran poimittua lähimaastosta.