lauantai 5. elokuuta 2017

Ajopäivä. Ja uskomatonta hotellisäätöä.

Voi pojat. Ja tytöt. Ajopäiväksi suunniteltu päivä todellakin venyi pitkäksi ajopäiväksi sekä kilometreinä että tunteina. Uskomatonta hotellisäätöä Liettuan puolella. Nyt kaikki jo hyvin. Rauhallinen & siisti (& kallis) hotellihuone käytössämme Kaunasissa.

Nyt lähdemme etsimään iltapalapaikkaa. Huomenna tarkemmat raportit!


Torun - tähtitiedettä ja piparkakkuja

Matkamme jatkuu Puolassa ja tänään saavuimme 340 km:n ajon jälkeen Toruniin, tähtitieteilijä Kopernikuksen syntymäkaupunkiin. Kaupunki on kuuluisa myös piparkakuistaan ja hotellissa karamellin sijaan tyynyllä oli odottamassa piparkakku.


Toruniin saavuttiin Veiksel-joen yli, pitkää rautasiltaa pitkin.


Huoneemme on "Suite" ja huoneistossa on kaksi kerrosta - mukavasti tilaa siis. Rakennus on ollut aikoinaan armeijan ruokavarasto ja vilja-aitta, joten historian havinaa on käytävillä.


Näkymä hotellihuoneesta.
Sisääntuloaulamme. :)




Aiemmin jäi mainitsematta, että Tsekin puolelta Puolaan tultuamme teiden kunto parani huomattavasti, mutta liikennekulttuuri huononi samassa suhteessa. Aivan rajan läheisyydessä tosin Tsekin puolella oli vielä hienoa, loivaa ja hyväkuntoista mutkatietä, kun porhalsimme melko korkean töppyrän yli. 

Puolalaisilla on suht´ uusia autoja, tiet hyvässä kunnossa ja näyttämisen halu liian monilla liian kova. Tietöitä riittää tässäkin maassa joka kylään, joten keskinopeus ei matkaa tehdessä korkealle nouse. Tänään ajoimme osan matkasta Off road resque teamin perässä, joten turvallista oli!



Saksassa maisemat, kylät ja kaupungin hivelivät silmää. Puolassa maisemien avaruus miellyttää ja täytyy sanoa, että nämä vuosisatoja sitten rakennetut kaupungit taloineen ovat toinen toistaan somempia. On hienoa, että restaurointeja tehdään paljon. Toisaalta taas - vieretysten on usein taloja, joista toinen näyttää kaatuvan paikalleen ja toinen vieressä on entisöity näyttäväksi.

Huoneistot parvekkeilla - jotka käyttökiellossa.
Aamu valkeni kauniina Wroclawissa tai Vratislavassa, kuten paikalliset kaupunkia kutsuvat. Takapenkkiläinen nukkui hyvin, mutta itikka inisijä häiritsi kuskia.


Hotellin kisu veteli sikeitä.
Wroclawissa kävimme aamulla katsastamassa vanhaa kaupunkia, samoin matkalla Poznanissa. Parkkeerasimme mopon pienen parturiliikkeen eteen ja liikkeestä tuli saman tien nuori kaveri Warrioria tutkiskelemaan ja ihastelemaan. Hänen oma Suzukinsa oli parkissa takanamme, joten kysyimme, voiko mopon jättää kävelytien reunaan ja missä on vanha kaupungin tori? Saa jättää ja siinähän se tori oli kulman takana. Kaveri lupasi pitää pyörää silmällä sen ajan, kun kävimme lounastamassa.

 Alla ensin kolme kuva Wroclawista ja loput Poznanista.









Toruniin saavuimme iltakuuden aikaan ja sievä on tämäkin kaupunki. Keskiaikainen vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja mm. Torunin linna on rakennettu v. 1230.

Hotellimme on aivan Veiksel-joen äärellä, joten aloitimme kaupunkiin tutustumisen käyskentelemällä joen varressa.





Torunissa on säilynyt runsaasti sotilasvarustuksia 1880-luvulta asti. Tässä hieman tuoreempi sarvimiina.



Torunin linnan raunioilla.




Kopernikushan se siinä!
Kolme aasia...

Huomenna on hieman pidempi ajopäivä, joten nyt päät tyynyyn ja unten maille!