lauantai 7. heinäkuuta 2018

Ensimmäinen varsinainen matkapäivä suljettujen teiden Saksassa

Saksa - tuo suljettujen teiden mallimaa! Täällä ollaan ja onneksi kiertotiereittejä osui vain pari matkalle, sää suosi ja perillä Höxterissä olimme neljän jälkeen. Kilometrejä kertyi 362. Liikkeelle lähdimme kymmenen kieppeissä aamupäivällä, Suomen lippu liehuen.


Tämän päivän hotelli on erittäin siisti, huone iso ja paikka rauhallinen. Kevyttä säätämistä oli sisäänkirjautuessamme johtuen siitä, että tämä yksi hotellikokonaisuus sisältää kaksi hotellia ainakin kolmessa rakennuksessa kahden puolen tietä...

Respassa ei meille selvinnyt, että meidät olikin kirjattu ylibookkausten takia ns. paremmalle puolelle tasokkaampaan huoneeseen. Rakennus ei ole iso, mutta sitäkin sokkeloisempi ja todellakin jakautunut useampaan osaan. Käytävillä ja kerroksissa kiertelimme hetken ennen paluuta lähtöpisteeseen. Onneksi lopulta löytyi englantia puhuva respan henkilö, joka ystävällisesti opasti oikealle ovelle.

Eilisessä majapaikassa ei netti juuri jaksanut toimia, eikä kuvien lataaminen onnistunut lainkaan. Laivamatka joka tapauksessa sujui mukavasti pienestä pitkästymisestä huolimatta. No, hytti tosin vaihdettiin, mutta se luonnistui enemmän kuin hienosti - todella ystävällinen herra hoiteli homman. Ensimmäinen hytti oli lemmikkieläinkäytävällä ja takapenkkiläisen allergiaoireet siitä hieman heräilivät.

Alla muutama kuva laivamatkalta ja lähestymisestä Travemündeen. Oli mukavaa, että pääsimme perille hotelliin valoisan aikaan.






Laivalla oli muutama muukin mopoilija ja hotellin parkkipaikalle ajaessamme törmäsimme toiseenkin samalla laivalla tuleeseen mopoilijaan. Mukava mies Jämsästä oli matkalla Skotlantiin kurvailemaan.


Tämän päivän ajopätkälle osui sekä pikkuteitä että highwaytä, joten vaihtelevalla vauhdilla etenimme pitkin puiden kauniisti reunustamia reittejä ja moottoriteiden vauhtipätkiä. Aurinko on paistanut koko päivän ja alkumatkalla tuivertanut tuulikin rauhoittui iltaa kohden. Reitti kulki läpi avarien maisemien, joista kovasti tykkäämme. Maissi-, mansikka-, peruna- ja viljapellot levisivät molemmin puolin teitä liki silmänkantamattomiin ja maastot kumpuilivat kauniisti.


Nyt olemme pienessä, nätissä kylässä. Ruokailimme saksalaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa, joka oli tupaten täynnä paikallisen viikonloppujuhlan esiintyjiä, "pillipiipareita", laulajia, soittajia. He myös esiintyivät kylän keskustassa ja marssivat komeassa paraatissa läpi kylän. Hyväntuulista väkeä oli kylänraitti pullollaan.







Ruuan jälkeen kävimme reippaalla kävelyllä joen varressa ja pitihän sen päälle vielä pikku jälkkäritkin nauttia. :)




Hyvä päivä - alkaa tuntua lomalta!



Helsinki-Travemünde-Bad Schwartau

Finnlinesin Finnstar-laivamatkasta on todettava, että henkilökunta oli tosi ystävällistä ja avuliasta. Ja ruokaa oli riittävästi! Onneksi laivalla oli hotellien varaamispuuhaa, muutoin olisi saattanut käydä aika pitkäksi.

Nyt olemme ensimmäisessä etapissa lähellä Lübeckiä. Huomenna matka jatkuu Höxteriin. Toivotaan, että netti toimii siellä paremmin. Tällä erää vain tämä lyhyt päivitys nettiongelmien vuoksi. Öitä!