sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Piipahdus 1920-luvun Helsinkiin

Kovasti olemme toivoneet, että vielä pääsisimme mopoajelulle ennen syksyn tuloa, mutta ilmojen herra on toista mieltä. Puuskaiset tuulet ja sadekuurot seuraavat toinen toistaan. Siispä päätimme lähteä Helsinkiin ja hyppäsimme tänään Audi-autovanhukseen, jonka mittariin pyörähti Pyhän reissulta palatessamme kunnioitettavat kilometrilukemat 555.666!


Paluumatka venähti yömyöhään - treffasimme matkalla tuttuja, mm. Kajaanissa, jossa tapasimme uudelleen kesän Krakovan tuomat tutut. Tai pikemminkin heistä toisen, herrahenkilö oli miesporukan riennoissa, mutta onneksi rouva Kajaanista ehti meitä tapaamaan. Oli todella kiva nähdä ja jutella. Tarinaa olisi varmasti riittänyt moneksi tunniksi. Lämpöisiä terveisiä Kajjaaniin!

Kotimatka ei muutenkaan meinannut edetä. Oli tavattomat kauniin tienvierustat ja kerta toisensa jälkeen piti pysähtyä ruskakuvia napsimaan.


Tänäänkin on ollut viileä, tuulinen ja sadekuuroinen päivä. Hyvä hetki siis virkistää mieltä esim. piipahtamalla museoon näyttelyyn. Hakasalmen huvilassa on 1920-luvun Helsingistä kertova Suruton kaupunki -näyttely. Jazzia, kieltolain tunnelmaa, art déco -tyyliä, valistusta, tanssia ja huvittelua - tuota kaikkea sisälsi kierros huvilassa.

 




Ilmalaiva Graf Zeppelin ilmeisesti Helsingin yllä vuonna 1930.


Kas, vielä löytyy haastetta tanssiparketilla. Seuraavaksi työn alle charleston ja black bottom. Ehdottomasti!


Piakkoin täytynee viedä Warrion varikolle ensi suven kurvailuja odottelemaan ja huollosta nauttimaan. Sitä ennen olisi kyllä kiva vielä kerran mopon päälle kavuta ja hurauttaa pieni lenkki...