lauantai 24. kesäkuuta 2017

Suloista suven juhlaa!



Juhannussää on vähemmän suloisen suvinen, mutta onnekkaasti ainakin Etelä-Suomessa rankoilta vesisateilta on vältytty ja auringon paistaessa tuntuu jopa kesältä. Aatonaattona kutsuimme itsemme kylään ihanille naapureille ja siemaisimme keskikesän kunniaksi lasilliset kuohuvaa.


Meille eivät riittäneet ihan pienet koivunoksat oven pieleen juhlan tuntua tuomaan - pistimme saman tien nurin pari kokonaista koivua! Ammattimiehet välineineen pistivät puut hetkessä mataliksi. Mestari oli omasta takaa!



Juhannusajelulla piipahdimme Itä-Suomessa Miehikkälässä kuskin äitiä synttärionnittelemassa. Massut ruokaa ja kakkua pullollaan oli raukeaa ajella kotiin päin. Ruuhkissa ei aattona tarvinnut tuskailla - tyhjääkin tyhjemmät tiet.


Huomasimme, että Haminassa mainostettiin Suomen suurinta juhannuskokkoa, joten kaarsimme Haminan Tervasaarelle. Väki viihtyi koleassa illassa terassillakin. Haitarimusiikki soi ja rauhallinen oli meno. Kokko räiskyi komeasti. Tervasaaren alue oli mukava nähdä, niin usein siitä on ohi ajeltu.




Rentouttavaa juhannuksen aikaa ja lokoisia lomapäiviä lomailijoille - kesäisempiä kelejä odotellessa!