tiistai 10. heinäkuuta 2018

Tänään Belgiassa, huomenna Ranskassa - olemme ongelman äärellä!

Kumpaa kannatamme tämän illan jalkapallo-ottelussa? Jos Belgia voittaa, hihhulointi voi olla täällä melkoinen. Siinä tapauksessa on tuskin järkevää ostaa Belgian lippua ja heilutella sitä huomenna kannatusmielessä Ranskan maalla. Kas, tässäpä dilemma!


Tänään olemme reippailleet ehkä suurinpiirtein maratonin verran tai siltä ainakin varpaissa tuntuu. Lähdimme kävelykierrokselle suuntaamalle ensin Le Grand-Placelle ja Pyhän Mikaelin katedraaliin, joka on rakennettu nykyiseen muotoonsa jo 1200-luvulla. Katedraali edustaa goottilaista tyyliä ja remontoinnin yhteydessä kirkon alta on löydetty 1000-luvulta olevan roomalaisen kirkon rauniot. Etenkin ikkunamaalaukset olivat erityisen näyttäviä.








Katedraalista jatkoimme sarjakuvamuseoon, joka olikin hauska paikka hienossa vanhassa rakennuksessa. Museossa esiteltiin sarjakuvien piirtämisen eri tekniikoita, belgialaisia sarjakuvataiteilijoita ja -hahmoja.











Ja kyllä - smurffeillakin on pyykkipäivä! :) Todistettavasti!


Sarjakuvamuseon jälkeen jaloittelimme Kuninkaallisen Palatsin kulmille Parc de Bruxellesin kautta. Palatsi ei ollut tänään auki, mutta sen edustalle oli parkkeerattu näyttävä rivi mustia autoja. Olo täällä on varsin turvallinen, kun poliitikkoja kuskaillaan näyttävissä poliisien & mustien autojen saattueissa. Pillit vinkuvat ja helikopterit pörräävät taivaalla. Lieneekö yhteyttä huomenna alkavaan Nato-maiden kokoukseen...?







Päivän kuva-arvoitus: etsi Suomi-turisti.


Sarjakuva-muraalien jäljille lähdimme pienen huilituokion jälkeen. Ovat kyllä hienoja. Ja kaikkea muutakin kummasteltavaa ja ihasteltavaa sattui matkalle. Bryssel on ainakin takapenkkiläisen mielestä paljon mukavampi paikka kuin viime vuoden reitillä ollut Berliini. Täällä on leppoisa tunnelma, keskusta-alue hallittavissa ja paljon mielenkiintoista katseltavaa. Tinttikin tupsahtelee vastaan sieltä täältä!







Kuten eilen mainitsimme, täällä on poliisia, poliisiautoa, poliisi-helikopteria ja turvallisuusmiestä kadut pullollaan. Helikopterit ovat pörränneet molempina päivinä ahkerasti Brysselin yllä.


Osuimme sattumalta Egmont-palatsin ja puutarhan kulmille. Lähes 500 vuotta vahna palatsi kuuluu nykyään Belgian ulkoministeriölle ja toimii lähinnä konferenssikeskuksena. Palatsin edessä oli jälleen yksi kaupungin hienoista katedraaleista.







Satuimmepa myös somasti arvostetun belgialaisen laulaja-lauluntekijä-näyttelijä-ohjaaja Jacques Brelin patsaalle.




Ja sitten se jalkapallo-ottelu. Tunnelma oli huipussaan pelin aikana, kaikki kuppilat isommasta pienempään olivat tupaten täynnä väkeä. Jokaisessa kippolassa seurattiin matsia ja kaduilla meno oli kuin karnevaaleissa - iloinen, värikäs ja rytmikäs! Rumpuryhmät kävivät battlea keskenään ja väki siirtyi aina äänekkäimpien päristelijöiden luokse tanssimaan ja aplodeeraamaan.





Ottelun päättyessä ja Ranskan mennessä jatkoon olimmekin jo takaisin hotellissa. Ja kas, huomenna matka jatkuu - Ranskaan!