keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Berchtesgadenista Bolzanoon (280 km) - hieman haikein mielin

Saksan kodistamme on aina hieman haikea mieli lähteä. Kaikki on tuttua, huoneisto siisti ja toimiva, joka puolella kauniita maisemia, taloja ja muita yksityiskohtia. Tänään matka kuitenkin jatkui kohti Pohjois-Italiaa, Bolzanon kaupunkia. Hyvästelimme majatalon isännän ja emännän ja lähdimme kohti vieläkin kovempia helteitä. Itse asiassa alkumatkasta pilviverhon alla oli kovinkin vilpoista ja jännitimme, ropsauttavatko tummat pilvet vettä. Eivät ropsauttaneet ja matkan edetessä vaatetta oli pakko keventää. Kuuma on!





Olemme taas tänään saaneet ajella sellaisia unelmamaisemissa, ettei parempaa voi toivoa. Reitti on ollut vehreämpi, vuoret hieman matalampia, viiniköynnöksiä rinteet tiuhassa ja moottoritielläkin matkanteko oli varsin inhimillistä. Ei mitään hurjia nopeuksia. Maksuja piti maksaa ennen Brennerin solaa ja Italian moottoritiemaksut peritään, kun moottoritieltä poistutaan.



Kun kuski suunnitteli eilen reittiä, näkyi kartalla sellainen risteyshässäkkä, että mopoturistia hirvitti. Tämä päivä soljui kuitenkin tosi helposti reitteineen kaikkineen, vaikka kieli keskellä suuta isoissa risteyksissä välillä mennäänkin. 


Hotellilla olimme jo neljän aikaan ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdimme tutustumaan Bolzanon vanhaan kaupunkiin, joka on noin vartin kävelymatkan päässä hotelliltamme. Bolzanossa asuu noin 110.00 ihmistä ja se on Etelä-Tirolin alueen pääkaupunki. Ötzi-muumiota säilytetään täällä Bolzanossa. Meidän kävelyreittimme kulki kauniisti pitkin Eisack-joen vartta. Reitin varrella oli runsaasti ruusuistutuksia ja näkymät olivat hienot. Kaupunki hälinöineen oli tyypillinen italialainen. Paljon äänekästä puhetta, heiluvia käsiä, hirveä määrä tupakoitsijoita, mutta myös suloisia taloja, kapeita kujia ja paljon ravintoloita. Yllättävän paljon kaupungissa on myös suomalaisia.






Ruokailimme ja kuljimme sen jälkeen tovin vanhaa kaupunki ristiin rastiin. Hirmuinen helle hieman hyydyttää matkamiestiä ja -naista. Kuinkas ollakaan, juuri tänä yönä meillä on hotelli, jossa ei ole ilmastointia. Saas nähdä kuinka unien kanssa käy! Olipas helppo siirtymäpäivä tänään ja kuski selvitti taitavasti kaikki monimutkaisetkin risteyssekamelskat.