maanantai 4. heinäkuuta 2022

Yamaha-huolto testattu. Toimii!

Mopedin pienen pieni viheliäinen vaiva on mietityttänyt kuskia ja tänään asia päätettiin laittaa kuntoon. Mikäs näitä käytännön asioita on hoidellessa, kun majatalon isännällä on kaikki paikallistieto takataskussaan ja vinkki huoltoliikkeestä löytyi saman tien. Kaiken lisäksi Yamaha-putiikki on aivan majatalon lähistöllä. Vastaanoton nuori nainen kertoi mekaanikkojen olevan hieman kiireisiä, mutta hän voisi kysyä pomoa apuun. Ja pomohan tovin päästä ennätti, kun kaikesta päätellen mopokaupat oli taputeltu. Vastaanottoneiti toimi tulkkina, kun marssimme jonomuodostelmassa mopoa ihmettelemään. Kuskilla on huoltokirja sähköisessä muodossa kännykässä, joten oikea osa löytyi helposti, mutta vielä olisi tarvittu tuotenumero. Samassa muodostelmassa takaisin liikkeeseen ja aikansa kun pomo naputteli tietokonetta, oikea osa löytyi. Liikkeessä sitä ei ollut ja yhden pienen O-renkaan tilaaminen olisi ollut hassua ja turhan kallista. Mutta eipä hätää! Seurasi loistavaa palvelua. Heppu soitti toiseen Yamaha-liikkeeseen 8 kilometrin päähän Itävallan puolelle Hallein-nimiseen kaupunkiin. Puhelun jälkeen hän totesi, että toisesta liikkeestä löytyy. Menette sinne ja osa vaihdetaan odottaessa. He osaavat odottaa asikas Leppastha. HÄH? Voivatko asiat hoitua joskus näin helposti? Kyllä - toisessa liikkeessä palvelu oli yhtä mallikasta ja rouvahenkilö tiesi odottaa meitä. Hän huhuili pian, että ai - te olette te! Kyllä, me olemme me. Sen jälkeen täytettiin planketit ja homma annettiin erittäin omanarvonsa tuntevan mekaanikon hoidettavaksi. Vanha herra teki ensin huolella keskeneräisen hommelin loppuun ja sillä välin meidät ohjattiin yläkerran kahvila-baariin odottelemaan. Siellä iäkkäät sedät olivat nauttimassa ns. iltapäivävirvokkeita. Sen verran ahkerasti herrat sauhuttelivat tupakkia, että jouduimme siirtymään terassilta sisätiloihin. Baaritätikin kävi tuon tuosta seurustelemassa asiakkaidensa kanssa ja taisi hän siinä sivussa kumota drinksun itsekin. Reilun puolen tunnin päästä meille tultiin ilmoittamaan, että mopedi on valmis. Voilá! Ihan kokonaiset 23 euroa jouduimme tästä pikahuollosta töineen ja osineen maksamaan. Loistavaa palvelua!



Huoltokeikka kulki onneksi kauniita reittejä, joten tällekin päivälle tuli hieman kiharateitä kurvailtua. Muutoin olemme liikkuneet jalkaisin, käyneet tutkimassa urheiluliikkeiden valikoimaa ja täyttäneet hieman muonavarastoja. Mansikoitakin löytyi viimein. Takapenkkiläinen on kaivannut niitä kovasti. Mansikanmyyjiä on näkynyt pääasiassa maanteiden varsilla ja yleensä myyntipaikat tulevat vastaan niin nopeasti, että ehtii vain todeta, että siinä oli... Kävelyreitin varrella ihastelimme Berchesgadener Ache -jokea, joka virtaa kylän alapuolella. Sen turkoosi väri on lumoava. Näimme parin uimarin hyppäävän jokeen. Se näytti aika hurjalta, koska virtaus on niin kova. He vaikuttivat kuitenkin olevan kokeneita tekijöitä ja pian he soljuivat jokea alas kuin ongenekohot konsanaan.




Viime yönä ukkosti ja salamoi ja ilmeisesti ensi yöksikin on luvassa ainakin sadetta. Tänään taivas synkkeni Itävallan puolella, mutta vettä ropisi onneksi vain muutaman tipan verran. Pilvet näyttävät vuoria vasten tosi tummilta ja hurjilta, mutta Berchtesgadeniin päästyämme aurinko pian porotti. Tänään maanantai-iltana kylällä on ollut pelimanni- ja trubaduurimeininkiä vähän siellä ja täällä. Kansantanssejakin nuoret polkaisivat käyntiin. Viikonlopun jälkeen turisteja on tullut kylään selvästi enemmän. Oli mukava, leppoisa päivä ja jäi hyvä mieli mopohuoltokeikasta ja palvelualttiista henkilökunnasta.