maanantai 20. huhtikuuta 2020

Lunta näkyvissä!

Loma koitti ja Uudenmaan raja aukesi, joten päätimme pähkäilyjen jälkeen lähteä kuin lähteäkin lunta kohden.  Toiveenamme nähdä kerran talvessa valkeat hanget ja lumimaisemat. Kuski vaihtoi autoon talvirenkaat ja totesi, että yhdessä renkaassa törröttää ruuvi. Lauantai-ilta - ei ruuhkaksi asti korjaamoja auki. Noh, onhan meillä kokemusta jo entuudestaan auttajasta, joka ei petä. Autoliitto apuun! Ei kaverilla kauan työkalut kolisseet, kun rengas oli jo paikattu. Kertoi, että oli helpoin paikkaus ikinä. Kuski oli jo irrottanut renkaan ja merkannut paikattavan kohdan. Kiitos, Autoliitto!


Aika ylös saimme ajella ennenkuin talvisia maisemia näkyi. Kemijärven paikkeilla pysähdyimme ihailemaan auringonlaskua. Matkalle mahtui tietenkin myös pöhköjä poroja.



Lähdimme jaloittelemaan puolen päivän paikkeilla ja viimeistään silloin lumen määrän ymmärsi. Täällä aurinko häikäisee, hanget ovat vitivalkoiset ja kinokset korkeammat kuin takapenkkiläinen! Toisaalta eihän siihen paljon tarvita...



Pyhätunturilla niinkuin muuallakin rinteet ovat kiinni, mutta täytyyhän tunturissa rinteeseen päästä - tavalla tai toisella! Ihan tuli lapsuusajat mieleen ja nauru raikui. Liukurilla saa viriteltyä ihan kelpo vauhdit ja kierien etenemällä saa pään kivasti sekaisin! :) Videoimme mallisuorituksia muistoksi.





Päivä oli aika täydellinen. Hassutellessa tuli hikiliikuttua, aurinko on paistanut koko päivän, lihasoppa on syöty ja saunassa käyty. Saattaapi uni tulla!


PS. Joistakin aiemmista blogikirjoituksista on osa kuvista kadonnut. Syytä emme tiedä, mutta yritämme päivittää kuvat jossakin kohtaa.