sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uusi lumi!

Vihdoinkin lunta ja sen myötä valoa! Toivottavasti lumipeite pysyy muutaman pakkasasteen turvin ja luonto pysyy näin kauniina. Tutuilla ulkoilureiteillä riitti runsaasti ihasteltavaa. Talven ensimmäiset lumityöt tuli tehtyä tänään. Oli kevyttä pakkaslunta, joten takapenkkiläinenkin jaksoi lykkiä rivakasti lumikolaa.





Vuosi vaihtui ystävän luona piipahtaessa. Vieraana oli myös pikkuinen koiranköriläs, jota takapenkkiläinen hivenen pelkäsi. Ei luonteen vaan koon vuoksi! Hauvalla oli elopainoa kahden takapenkkiläisen verran. Ja on vielä pentu... Hyvin tulimme juttuun alkukauhun jälkeen. Lempeä otus huikeasta koostaan huolimatta. 

Ilotulitteiden pauke alkoi kuuden jälkeen ja jatkui yli puolen yön. Lähistöllämme poksahteli paukkuja sen verran runsaasti, että ilma sakeni harmaaksi. Tosin osittain se johtui melko sateisesta ja sumuisesta säästä. Muistelimme, että viime vuonna oli uutena vuotena ihan kunnon pakkanen - tänä vuonna taivaalta tippui silkkaa vettä. Valkoinen maa ja lumitupsut pensaissa ja puissa luovat nyt kauniin tunnelman. Jäljistä päätellen pupusetkin tykkäävät!

Joulut ja uudet vuodet on nyt juhlittu, huomenna alkavat työt. Meillä tosin on vielä ensi viikollakin pikkuinen lomanen, kun pidämme vapaita ja rästivapaita loppiaisen jälkeen. Yhtä lomailua kerrassaan tämä alkuvuosi. Tulevan viikon jälkeen palaamme normaaliin arkiruotuun. Onnen täyteistä tätä vuotta kaikille!