keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Kävelylenkki kirkkaan Hintersee-järven ympäri

Saimme ystäviltä vinkin noin 15 km:n päässä sijaitsevasta kirkasvetisestä Hintersee-järvestä ja päätimme ottaa sen tämän päivän kohteeksi. Ensin kuitenkin kävimme vielä uudelleen eilisessä outlet-kauppakeskuksessa. Jäi muutama mahdollinen, edullinen ostos pohdituttamaan. Melkein löytyi kevyttoppatakki ja kengät, mutta ei kuitenkaan ihan onnistanut. Alkuperäiseltä hinnaltaan noin 80 euron paitoja hintaan 8 euroa ja 16 euroa sen sijaan tarttui kummankin mukaan. Karl Lagerfelt -figuuri tervehti ohikulkijoita liikkeensä edessä.


Outlet-keikan jälkeen juttelimme tovin ystävien kanssa pihalla ja kuulimme, että järven kiertävä lenkki on muutaman kilometrin pituinen. Se tuntui oikein oivalliselta iltapäiväkävelyretkeltä. Alue on nätisti hoidettu ja parkkipaikat oli merkitty selkeästi, joten saimme auton parkkiin aivan ravintolan viereen. Nälkä on tietenkin ensin hoidettava alta pois, ettei vain kiukku yllätä! Ei kerrota kumpaa... Ruoka ei ollut valitettavasti mikään herkkuelämys, mutta sen voimin lähdimme kiertämään järveä. Hyvin hoidetun kulkureitin varrella on tauluja, joissa kerrotaan tauluista, jotka on maalattu Hintersee-järven maisemissa. Taiteilijat ovat inspiroituneet järven ja sitä ympäröivän luonnon kauneudesta ja toden totta - samat jylhät vuoret on ikuistettu jo kauan sitten taideteoksiin.





Kyllä piti taas hieman henkeä haukkoa vuorten jylhyyttä katsellessa. Luonto on niin ihmeellinen. Kun malttaa pysähtyä, se saa ihmisen hiljenemään, huokailemaan, rauhoittumaan. Järven vesi on todella kirkas ja suvantokohdissa kaikki tikun pätkätkin näkyivät järven pohjassa. Puut puolestaan olivat kietoneet juurensa kivien ja kallioiden ympärille ja ihmeellisesti pysyivät pystyssä.




Järven jo melkein kierrettyämme alkoi jostakin kauempaa kuulua ihan jotakin muuta kuin lintujen tsirpitystä ja luonnon ääniä. Saksalainen pelimannimusiikki kantautui korviin aina vain selvemmin ja selvemmin ja taputukset päälle. Olisi voinut vaikka tanssahdella mukana suomalaisen humpan askelin. Palasimme autolle ja lähdimme katsastamaan musiikin alkulähteen. Pienen Alppi-hotellin ravintolan terassilla musisoi iloinen miesjoukko ja meno oli hilpeän letkeää. Välillä huikka olutkolpakosta ja taas tahtia lyömään.


Reippailuretkeltä palattuamme poikkesimme vielä katsomaan "Berchtesgadenin Karibiaa", josta majatalon Marke meille kertoi. Pieni kaunis ranta joen varrella voisi todellakin olla kuvien perusteella vaikka Karibialta. Rauhaisa poukama, joka kuulemma vasta nyt on tullut enemmän ihmisten tietoisuuteen. Vesi on näissä vuorimaisemissa vilpoisaa, joten kovin kauaa vedessä ei tarvitse pulahtaa, kun olo varmasti virkistyy.



Illat ovat sään puolesta olleet toisintoja toisistaan. Hirmuisen hellepäivän jälkeen tummat pilvet keräävät voimansa ja alkaa sellainen salamoiden show, että välillä hirvittää. Jyrinä on  huikeaa ja salamat piirtävät vuorten silhuetit näkyviin. Huomisellekin on jo pari mukavaa kohdetta mietittynä, joten toivotaan, että aurinko aamulla tervehtii. Kuulumisiin, näkymisiin ja kauniita unia!





2 kommenttia:

Jane kirjoitti...

Monta hyvää uimapaikkavinkkiä seuraavaa vierailua varten. 🤔

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita unia sinnekin! Jännä, että vedet ovat vilpoista, kun on ilma niin lämmin. Kai niissä on jotain pohjavirtoja. Ja kaikki niin puhdasta ja kaunista. Poissa paha saaste ja roska.