tiistai 29. lokakuuta 2019

Rantapatikointia ja Capaci-kylään tutustumista

Aamun ajatus oli olla tovi altaan reunalla ja lueskella ennen sateen tuloa. Ei ole sadetta, on hellettä. Joka päivä tosin pilvet alkavat hiipiä lähellä hotellia olevan vuoren päältä ja näyttää siltä kuin rankkasade olisi tuloillaan. Vaan eipä ole.

Päätimme lähteä "pienelle" rantakävelylle. Noh - nyt on Isola delle Femmines -ranta kävelty - ei nyt ihan päästä päähän - mutta puolesta välistä päätyyn ja takaisin kuitenkin. Merivesi on uskomattoman kirkasta ja näytti kuin merikin olisi väsynyt helteeseen. Niin sileänä pinta välkkyi.







Miami Beach? No, nyt ollaan reippailtu kauaksi!


Kevyt rantakävely vaihtui sitten kunnon hiekkapatikoinniksi ja takaisin tullessa kävimme vielä katsastamassa viereisen Capaci-kylän, jossa on 25 vuotta sitten tapahtunut synkkiä tekoja Cosa Nostra -historiaan liittyen (jääköön se M-sana tässä mainitsematta).

Kyläkierroksella löysimme kivan kahvilan ja "lähikaupan". Tänään on pitänyt ihan tarkoituksella tankata nestettä. Vaikuttaa siltä kuin ilma lämpenisi entisestään.

Huomenna hyppäämme jälleen junaan ja suuntaamme uusin voimin Palermon keskustaan. Eilisellä reissulla bongasimme muitakin "Top 10" -kohteita. Fontana Pretoria -suihkulähde ja 1600-luvulla rakennettu historiallinen maamerkki Quattro Canti sattuivat kulkureitille, kun ilta jo pimeni. Jäivät kuvat ottamatta. Saas´ nähdä, viekö huominen vielä noille kulmille.

Lepoa, lämpöä ja liikuntaa. Niitä lähdimme hakemaan ja jo nyt olemme tavoitteeseen päässeet. Alla vielä alkuillan säätilanne... Hui!



Ei kommentteja: