torstai 26. heinäkuuta 2018

Warrior viiletti Wienistä Krakovaan, moottoritietä 492 km

No, huh-huh, sanoi takapenkkiläinen, kun penkin päältä tänään nousi. Hiukan piti jalkoja venytellä ja nilkkoja suoristella. Matka oli pitkä, mutta yllättävän joutuisasti meni. Ja tulihan se sadepäiväkin. Tai ainakin sadekuuropäivä. Välillä porotti aurinko ja vaikkei uskoisi, moottoritiellä ajaminen ei viilennä pätkääkään näillä lämpötiloilla. Muutaman sadekuuron saimme niskaamme, mutta niiden välissä tuuli jo kuivasi varusteet.

Sadeasujen vaihtopaikka sattui kohdalle kuin elokuvissa ja katoskin vieressä. Eikä hetkeäkään liian aikaisin!



Yövymme kuninkaallisessa linnassa - kuinkas muutenkaan. :) Alunperin nykyisen hotelli-/kongressikeskuksen (Zamek Krolewski Boutique Hotel) paikalla on todellakin ollut renesanssityyliin rakennettu linna, josta osa on menneissä taisteluissa tuhoutunut. Linna on toiminut myös viljavarastona ja restauroitu 1990-luvulla nykyiseen käyttöönsä. Niepolomice-kylä, jossa pari yötä nyt asumme, on osa Krakovaa. Olimme samassa paikassa ensimmäisellä Eurooppa-turneellamme. Jos Niepolomiceen satutte - tässä oiva majapaikka!







Linnan pihan tuntumassa istahdimme illalliselle ja kävimme kylällä iltakävelyllä. Täytyy nostaa kuskille hattua (ja lasia) tästäkin päivästä. Turvallista on meno ja ajo järkevää kilometrimääristä huolimatta.



Huomenna Krakovaan. Tosin päätimme heräillä ilman kelloherätystä, joten saapas nähdä, tuleeko pyjamapäivä. Alkaa muuten olla sekä mopo että suojelusnalle peruspesua vailla. Matkaajista puhumattakaan!



Ei kommentteja: