maanantai 7. elokuuta 2017

Pärnussa paikallisoppaiden huomassa

Viimeinen kaupunkikohde ennen kotia on Pärnu. Onnekkaasti saimme seuraa ja paikallisopaspalvelua Ellalta ja Jussilta. Kiitos! Eipä olisi tullut käytyä tämän illan paikoissa omin päin.

Poikkesimme ensin Pärnun uusimmalle ja kaiketi hienoimmalle golf-kentälle meren ääreen. Eilen ja tänään on ollut hurja tuuli ja päivän ajon jälkeen aivot olivat yhtä sekametelisoppaa. Ainakin niska- ja keskivartalolihakset ovat näinä päivinä saaneet jumppaa. Eipä näkynyt golfareitakaan hienolla kentällä. Upeat puitteet.







Seuraava kiertoajelun kohde oli Auto 24 Ring, jossa tietenkin soluttauduimme VIP-alueelle. Viron ainoalla suljetulla moottoriradalla järjestetään kilpailuja ja siellä saa käydä maksua vastaan ajamassa erilaisilla menopeleillä.




Ringin jälkeen vuorossa oli Villa Andropoff, eriskummallinen paikka, joka on rakennettu Neuvostoliiton korkeimman johdon ja valtiovieraiden lomapaikaksi. Paikka tunnetaan Andropovin paikkana, päärakennuksen rakentamispäätös on tehty Yuri Andropovin valtakaudella. Paikka on ollut aikanaan tarkkaan vartioitu eikä alueen vierailijoista ole ulkopuolella juuri tiedetty.

Nykyisin alue rakennuksineen on eestiläis-suomalaisessa omistuksessa ja kunnostustyöt on aloitettu vuonna 1997. Sitä ei tosin voinut paikan päällä juurikaan havaita. Muutama suomalainen golfari näkyi terasilla. Päärakennuksessa ja alueella olevissa rivitaloissa voi majoittua ja kieltämättä näkymät merelle olivat hienot.






Kierroksen lopuksi kävimme vielä drinksuilla Valgerannalla, jossa myös on samanlaiset kauniit kangasmaastot ja valkeat hiekkarannat. Valgeranta on enemmän paikallisten suosiossa, Pärnun lähirannalle turistit kävelevät vaivatta keskustasta.

Viimeinen yö ennen kotia on nukkumista vailla. Hieman haikea on olo, kun tämän kesän mopomatka alkaa olla ohi. Kilometrimääriä ja muita yksityiskohtia lisäämme blogiin kotona.

Naapurin ihanuuksille rentouttavaa lomaa, Ellalle ja Jussille kiitos, Poriin Juholle terkkuja!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitsin pimpulat! Nyt vasta ehdin lukea päivityksiä ja näin tuon sohvan. Meillähän on suunnitelmissa uusi sohva, ja tuo nimenomainen olisi ollut täydellinen. Voisitteko kääntyä hakemaan? Tervetuloa kotiin!

Tiina

Moporeissu kirjoitti...

Ehdottomasti kyllä! Täyskäännös tehty! Ystävien vuoksi teemme mitä vain. Tulkaa rahtilaivalle vastaan. :)