tiistai 1. elokuuta 2017

Edelweiss, edelweiss...

Tänään pääsimme satumaisiin maisemiin, kun ajelimme Sound of Music -elokuvasta tutun tarinan maisemissa Itävallassa. Emme aivan Trappien lailla kirmailleet niityillä, mutta henkeäsalpaavat olivat maisemat. Alhaalla laaksoissa lämpömittarilukema oli + 30-35 astetta, joten lumesta huolimatta ylhäällä ei kaivattu lapasia!




Itävallan ja Saksan rajalla.

Mopo jaksoi yskimättä lähes Grossglockner-vuoren huipulle. Vuoren korkein huippu on 3798 metrissä, me käväisimme lounaalla 2571  metrin korkeudessa.




Varsinkin loppupätkät tiestä olivat huiman jyrkkiä. Liikennettä serpenttiiniteillä riitti skoottereista linja-autoihin, joten kieli keskellä suuta sai ohjaustankoa käännellä. Varsinkin, kun auto-ja mopoliikenteen seassa puikkelehti kaiken lisäksi runsaasti pyöräilijöitä.

Kuinkas ollakaan, ylhäällä tapasimme suomalaisen pariskunnan, jonka kanssa vaihdoimme kuulumisia. He lomailivat Itävallassa ja mies poti kovaa mopokuumetta, kun vaimoa puolestaan ajatuskin hirvitti. Kehuimme kovasti mopoharrastusta!




Alla maisemia vuorelta laskeutuessamme. Poikkesimme vielä tien varressa olleeseen antiikkiliikkeeseen ja kuski sai tyylikkään taskumatin syksyn metsästysreissuja varten.






Päiväretki venähti iltaan, joten pikaisen siistiytymisen jälkeen suuntasimme kauppaan aamusämpylöitä ja iltapalaa hakemaan. Iltapalan teimme yhdessä majatalon rouvan kanssa ja istahdimme ulos sitä nauttimaan. Eikä palellut - tuntui melkein oudolta istua iltaa ulkona, kun Suomessa kesäillat ovat olleet toinen toistaan viileämpiä. Mukava, rauhallinen päätös tälle retkipäivälle.


Aika Berchtesgadenin Alppi-maisemissa vierähti aivan liian nopeasti. Hienoja päiviä, upeita retkikohteita ja etenkin lämpöä ja aurinkoa olemme osanneet arvostaa tulvapäivien jälkeen. Huomenna matka jatkuu Tsekkiin.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bonjour matkalaiset! Onpa upeita maisemia! Kiva, että matkanne on sujunut hyvin ja turvallisesti. Meidän reissumme Ranskanmaalle oli jälleen kerran myös sielua ja ruumista hellivä. Kauniita maisemia ja nähtävää sielläkin. Puhumattakaan ruuasta ja viinistä :).

<3-terkuin T-katulaiset

Moporeissu kirjoitti...

Bonjouria vaan, teillekin reissaajille! Kylläpä vain on taas, mitä muistella! Sääilmiötä pukkaa toinen toisensa perään, mutta siitä viis. Ihan mahtavia paikkoja on nähty ja henkeä välillä salpaa luonnon kauneuden keskellä. Nyt on keula jo kotia kohden, mutta toivottavasti kotimatkallakin on vielä paljon nähtävää. Kuulumisiin! :)

Unknown kirjoitti...

Olisin kyllä halunnut nähdä niitä kuvia, joissa kilvoittelette niityllä kuin Ansa ja Tauno konsanaan :D
Ihania maisemia!!!!!!!

Moporeissu kirjoitti...

Roolineuvottelut ovat jo käynnissä! Uusintaversio elokuvasta Kulkurin valssi on tekeillä. :)