maanantai 25. heinäkuuta 2016

Chaplin's world!

Eilen kiersimme liki puolet Genevenjärvestä matkatessamme Evianin kylään. Porhalsimme samalla läpi Lausannen ja Montreauxn. Tänään takapenkkiläisen toteutuneet toiveet -lista karttui. Kerralla isosti! Chaplinin museo oli todella käymisen arvoinen paikka, mikäli pienen kulkurin elämä ja historia yhtään kiinnostavat. Näyttelykokonaisuus on toteutettu hienosti ja rekvisiittaa on runsaasti. Museo on Chaplinin perheen kotina toiminut kartano Veveyssä, lähellä Genevenjärveä.

Jokaisen aamun rutiini - pakkaaminen





(Tämän illan Gasthausissamme on toivottoman hidas yhteys, joten lisää kuvia luvassa huomenna.)

Museossa vierähti liki 3 tuntia, joten suuri osa matkasta taitettiin tänään moottoriteitä. Viuh ja vauh - päät sekaisin vauhdista ja tuulesta! Loppupätkälle osui vielä hienoja, pikkuisia mutkateitä, joten myös tänään pääsimme nauttiman maisemista ja Rein-joen yli hurauttelimme useampaan kertaan. Ei ole muuten niin pientä mutkatietä, ettei rekka mahtuisi vastaan tulemaan. Helteillä on muistettava varoa myös pikipaikkoja, tuppaavat olemaan liukkaita.

Yön vietänme Gasthaus Schwanenissa, Schwaningen-kylässä Saksassa. Kaunis majatalo, jossa on uskomattoman hyvä ruoka! Lähiruokaa parjaimmillaan tarjoaa tämä talo: kanat, kukot ja ankat vilistävät pihalla ja raikkaat salaattiainekset löytyvät samasta pihapiiristä.


Nyt on kuulkaas mopon keula käännetty kotia kohden. Monet kilometrit on vielä taivallettavana, mutta suunta on vakaasti Suomeen.


Ei kommentteja: