sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Moporeissu 2016 - mukavat majapaikat

Mopo on viety talviteloille ja on hetki aikaa muistella menneen kesän matkaa. Ynnäilimme reissumme mukavimmat majapaikat ja käymisen arvoitset kohteet - ensin majapaikat. Sen ainakin olemme huomanneet, että netissä kulahtanutkin majapaikka saadaan näyttämään tyylikkäältä kuvien avulla. On aina mukavampaa, kun majatalo tai hotelli yllättää positiivisesti eikä tuota pettymystä.

Liettua, Kaunas: Monte Pacis/Viesbutis Hotel
Neljän tähden hotelli luostarimiljöössä tarjoaa edullista majoitusta ylellisen isossa huoneessa. Ravintolassa ruoka hyvää, mutta yleiseen hintatasoon nähden hieman kalliimpaa. Illalla isolla parkkialueella nuorison autorallia ja elämöintiä. Moottoripyörän sai pihan puolelle lukittujen porttien taakse.



Elblag, Puola: Dwor Bieland -kartano
Pienehkö, juuri remontoitu kartano rauhallisella alueella. Miellyttävä isäntäpariskunta. Kartanon isäntä on opiskellut aikanaan Suomessa. Mopon sai piha-alueelle, lukitun aitauksen sisään ja märät vaatteet tilavaan kellariin kuivumaan. Emäntä kokkasi hienon illallisen, vaikka saavuimme myöhään majapaikkaan. Huoneessa tosi vähän pistorasioita.



Berliini, Saksa: Leonardo Hotel Berlin
Rauhallisen kadun varrella siisti hotelli. Todella runsas ja hyvä aamiainen. Metrolla helppo liikkua, asema aivan vieressä ja liput pystyi ostamaan hotellin vastaanotosta. Mopon sai viedä sisäpihalle maksulliselle parkkipaikalle.

Berchtesgaden, Saksa: Burmesterhaus
Kodikas majapaikka, jossa täysin varusteltuja, viihtyisiä eri kokoisia huoneita. Mukava ja auttavainen omistajapariskunta lähtöisin Suomesta. Lähellä viehättävän kylän keskustaa. Upeat maisemat. Hienot puitteet patikointiin, lasketteluun, moporetkeilyyn jne. Majoittuminen sisältää kaupunkikortin monine etuineen (julkinen liikenne, museot..). Mopon saa sisäpihalle suojaan.


Stühlingen, Saksa: Gasthaus Schwanen
Rauhallisessa, pienessä maalaiskylässä kotoinen majatalo. Siisti huone, maukas aamiainen. Illallinen jotakuinkin kaikkinensa oman pihan tuotteita, huippuhyvää ruokaa oman pihan pikku ravintolaterassilla. Omistajaisäntä näytti harrastavan myös vanhoja moottoripyöriä ja autoja. Moottoripyörän saimme yöksi navetan ylisille lukkojen taakse.



Luzec, Tsekki: Spa Hotel Zamek Luzec
Mutkaisten pikkuteiden päästä löytyy erikoinen kongressi- & kylpylähotelli ritariajan rekvisiittoineen ja muhkeine kalusteineen. Aamiainen ja ruoka erityisen hyvät. Englanninkielen taito koko henkilökunnalla kehno. Kokemuksena käymisen arvoinen paikka. Mopo oli yön hotellin pihassa parkkipaikalla, valvontakameroita runsaasti.



Gruszow, Puola: Palac Gruszow
Puolassa on restauroitu runsaasti vanhoja jotakuinkin raunioina olleita kartanoita. Palac Gruszow sijaitsi pienessä kylässä keskellä maaseutua. Ystävällinen omistajaemäntä, hieman niukka aamiainen, mutta ylellinen ja siisti huone. Lähistöllä ei kauppoja eikä muita palveluita.


Riika, Latvia: Hotel Vantis
Vakiohotellimme - voisi jo sanoa. Todella rauhallinen alue, siisti perushuone, hyvä aamiainen, edullinen. Mopon saa lukittuun talliin. Keskusta kävelymatkan päässä (taksilla 5 €). Lähellä isohko ostoskeskus, joka on myöhään auki. Kesäisessä Riikassa oli mukava ja leppoisa tunnelma, paljon katusoittajia, kauniita kukka-asetelmia ja ihmiset hyvällä tuulella.




Ei kommentteja: